Diari Més

El fiscal demana vuit anys de presó per un home que va abusar sexualment d'un menor a Vila-seca a finals de l'any passat

L'home acumula tres condemnes anteriors per casos similars, sempre amb menors d'edat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri Fiscal demana vuit anys de presó per un home acusat d'un delicte d'abusos sexuals a un menor de 16 anys a Vila-secaa finals de l'any passat, amb la circumstància d'agreujant. A més, també demana una pena de llibertat vigilada durant nou anys i inhabilitació especial per a qualsevol professió i ofici, sigui o no remunerat, que comporti contacte regular i directe amb menors per un temps de 12 anys. El fiscal també prohibeix que, durant divuit anys, l'acusat no pugui apropar-se a menys de 300 metres del menor, així com del seu domicili, lloc d'estudi o un altre indret on es trobi o freqüenti. Finalment, en concepte de responsabilitat civil demana que l'home indemnitzi el menor amb 3.000 euros en concepte per danys morals. Es dóna el cas que l'acusat, de 50 anys, acumula tres condemnes anteriors per delictes d'abusos sexuals, tots ells a menors d'edat.

L'evolució dels fets

Els fets van tenir lloc el passat 31 de desembre poc després de dos quarts d'una del migdia quan l'acusat va veure un menor, de set anys, a la zona d'aparcament del bassar Market Home, ubicat a Vila-seca, que esperava que el seu pare acabés de comprar. L'home va posicionar-se entre uns matolls junt a la paret del local i va començar a cridar al menor, dient-li«vine, vine», mentre li ensenyava una moneda de cinc cèntims d'euro. Quan el nen es va apropar, l'acusat, amb ànim de satisfer el seu desig sexual, li va mostrar els seus genitals al mateix moment que li insistia perquè els hi donés un petó. Com que el menors'hiva negar, l'home va agafar-li la mà obligant-loa tocar-li el penis. A continuació, es va posicionar just darreredel nen encara amb els seus genitals fora del pantaló i va començar a fregar-se contra l'espatlla i les natges mentre feia tocaments per damunt de la roba per tot el cos. En aquell instant, dos persones que transitaven pel lloc van observar l'escena acudint immediatament a l'auxili del menor. Primer, l'acusat va dir-li a una de les persones que s'apropava que era l'avi del nen, però quan l'altre testimonivatrucar a la policia, l'home va decidir marxar a peu cap al seu domicili de Vila-seca. Aquest darrer testimoni el va seguir durant tot el trajecte i va aportar una descripció física a la policia, amb la qual l'acusat va poder ser detingut posteriorment. El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va dictar presó provisional comunicada i sense fiança des del 8 de febrer passat i la fiscalia demana que es mantingui aquesta situació fins al judici oral.

Anteriors condemnes

Va complir la pena d'un any de presó per un delicte d'abús sexual a un menor segons sentència ferma del penal 2 de Tarragona de l'any 2008; va complir penes de multa i de privació de residir prop d'un menor per dos delictes d'abusos sexuals per sentència ferma del penal 4 de Tarragona de l'any 2009; i va complir un any de presó per un delicte d'abús sexual a un menor segons sentència ferma del penal 4 de Tarragona de l'any 2010.

tracking