Diari Més

Ensenyament

Denuncien pressions en escoles de l'Alt Camp perquè els alumnes de 3r facin les proves diagnòstiques

Les famílies objectores asseguren que la inspecció de la zona obliga als equips directius a passar l'avaluació «com fos i quan fos»

Denuncien pressions en escoles de l'Alt Camp perquè els alumnes de 3r facin les proves diagnòstiques

Denuncien pressions en escoles de l'Alt Camp perquè els alumnes de 3r facin les proves diagnòstiquesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI) ha denunciat pressions en diversos centres escolars de l’Alt Camp perquè els alumnes facin les proves diagnòstiques de tercer de Primària. La XEI, que agrupa a les escoles que demanen la retirada de la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), assegura que Ensenyament ha pressionat les direccions d’alguns centres de la comarca per realitzar aquesta avaluació «com sigui i quan sigui». Entre aquests col·legis que haurien patit pressions es troba l’escola Rocabruna de Picamoixons. El centre aglutina un grup de famílies que han decidit que els seus fills no participin en el procés de les proves d’avaluació diagnòstica de tercer i de competències bàsiques de sisè de Primària.
«Des de la inspecció de zona de l’Alt Camp-Conca de Barberà s’ha mantingut la postura inflexible», assegura la XEI a través d’un comunicat públic. Segons l’entitat, aquells infants que no van fer les proves en els dies previstos «els hi passaran tan bon punt tornin a trepitjar el centre a partir del 2 de maig fins que s’acabi el curs, i sense informar de quin dia exacte les passaran». La Xarxa afirma que aquesta forma de procedir a la zona de l’Alt Camp-Conca de Barberà ha estat molt més dura que a la resta de zones, on, tot i la pressió inicial que van rebre les direccions dels centres, «la situació es va anar suavitzant i els alumnes que no van assistir a classe durant les proves es van considerar com a absents». De fet, no se’ls ha forçat a realitzar la prova després del període marcat oficialment.
Entre avui i demà es duran a terme les proves diagnòstiques de 6è de Primària. Tant la XEI com els pares objectors es mostren expectants per veure si la postura de l’inspector de zona que permeti respectarà el seu posicionament, «o si es manté la directriu que els alumnes hagin de realitzar les proves quan tornin a assistir al centre després del 5 de maig, de la mateixa manera que està passant amb les proves de tercer».

Les famílies objectores

Les famílies objectores, que es neguen a què els seus fills siguin sotmesos a les proves esmentades, al·leguen diversos motius per mantenir el seu posicionament. Entre aquests, «que aquest tipus d’avaluació parteix d’una concepció academicista de l’aprenentatge i no té en compte altres factors». Consideren les proves, «un desplegament encobert de la LOMCE». Critiquen el fet que Ensenyament les utilitzi per detectar les mancances del sistema educatiu, però denuncien que no hi ha cap partida pressupostària per resoldre-les. «Des d’Ensenyament ens van dir que no cal partida pressupostària perquè el Departament prioritza l’eficiència a l’eficàcia i, per tant, si un centre obté mals resultats, és perquè no usa bé els seus recursos», denuncien els pares i mares objectors a través del manifest. Aquestes famílies no portaran els seus fins a l’escola ni avui ni demà.
tracking