Diari Més

El jutge veu indicis de frau en l'adjudicació de la plaça del cap policial de Torredembarra

Un dels vocals del tribunal va afirmar en un email que la designació de Josep Gili com a inspector en cap era un «procés predecidit»

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de Masagué

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de MasaguéACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès) que investiga les suposades oposicions a dit a l'Ajuntament de Torredembarra veu indicis que l'inspector en cap de la Policia Local va obtenir«de manera fraudulenta»la seva plaça.

Així ho adverteix el jutge en l'acte, a què ha tingut accés Efe, en què dóna per finalitzada la instrucció de la peça separada número 2 del cas Torredembarra, en la que ha acordat mantenir a dinou imputats, entre ells l'exalcalde Daniel Massagué i la cúpula de la consultora Efial, en concloure que algunes places es van adjudicar de forma «arbitrària».

En el seu escrit, el magistrat detalla una sèrie de presumptes irregularitats en l'obtenció de Josep Gili de la plaça d'inspector en cap de la Policia Local de Torredembarra.

El jutge ressalta un correu electrònic remès per un dels vocals del tribunal qualificador, Carles Sánchez -sotsdirector general de la Policia de Catalunya- a la cap de contractació municipal.

El correu diu literalment: «no vull participar en un procés predecidit»i «espero que ben aviat us adoneu de la barbaritat de nomenar inspector la persona escollida».

El magistrat també manté en qualitat d'investigats els membres del tribunal que va avaluar els candidats a aquesta plaça.

Segons un testimoni, el cap de la Policia Local de Tortosa (Baix Ebre) i el de l'Hospitalet del Llobregat (Barcelona) actuaven de vocals del tribunal i «van mostrar certa predisposició a posar millors notes a Gili que als restants candidats».

Aquest mateix testimoni havia declarat que l'exalcalde Daniel Massagué (CiU) «li va assegurar que el seu candidat era el senyor Gili».

L'acte constata que tant aquests dos vocals presumptament propicis a Gili com la presidència del tribunal, ostentada per un advocat, es va designar de forma directa per l'Ajuntament.

Una candidata al puesto va testificar davant del jutge instructor que l'empresari Blas Niubó, també investigat, li va dir que «la plaça ja estava adjudicada a un amic de José Oviedo»(l'exregidor popular de Seguretat Ciutadana).

Per aquests i altres indicis, el jutge creu que podria haver-hi responsabilitat penal en el nomenament de Gili com inspector en cap.

Segons fonts del consistori i de la Policia Local de Torredembarra, Gili és nebot de l'històric convergent Josep Maldonado, l'últim càrrec públic del qual ha estat el de senador.

tracking