Diari Més

El CEIP Pompeu Fabra reclama que s'obri la segona línia de P3

Han començat a recollir signatures perquè, tot i aconseguir 35 preinscripcions pel pròxim curs, Ensenyament els ho denega

El CEIP Pompeu Fabra reclama que s'obri la segona línia de P3

El CEIP Pompeu Fabra reclama que s'obri la segona línia de P3Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres de l’Associació de Pares i Mares (AMPA) del CEIP Pompeu Fabra de Cunit van començar ahir una campanya de recollida de signatures –que continuarà avui– per demanar que es torni a obrir una segona línia de P3. El centre ha aconseguit un total de 35 preinscripcions de cara al curs vinent però, segons asseguren fonts de l’AMPA, el departament d’Ensenyament considera que no és suficient per justificar la reapertura de la segona línia que es va suprimir en el curs 2014-2015.

«Ensenyament creu que la justificació del nombre de preinscripcions, que en el seu dia va servir per treure’ns la línia, ara no serveix per justificar la seva instauració de nou», critiquen des de l’AMPA.

«Quan van suprimir la segona línia teníem un excedent de només sis alumnes. Aquests van haver d’anar a altres escoles. L’única línia de P3 que va quedar va continuar amb 25 alumnes, tot i que aquesta escola –considerada d’alta complexitat educativa per Ensenyament– ho hauria de fer amb una ràtio de 22 alumnes per aula», diuen des de l’AMPA. Ara, Ensenyament denega la recuperació d’aquesta segona línia suprimida, tot adduint que necessiten sis preincripcions més.

El col·lectiu de pares i mares ha fet un manifest en el qual recorda que el col·legi ha fet molts canvis qualitatius en el projecte i que ha lluitat per millorar la seva imatge i poder oferir una oferta innovadora, social i pedagògicament forta i estable. «Gràcies a aquest esforç l’escola ha tingut un gran nombre de preinscripcions, 35», afegeixen. Des de l’AMPA es valoren així els canvis realitzats per la nova direcció de l’escola.

«No els serveix això, ni l’esforç ni el resultat del qualitatiu del projecte pedagògic, ni tan sols miren més enllà, veient com queda el futur educatiu de Cunit, el qual es presenta fosc», diuen des de l’AMPA. L’associació de pares i mares es tem que, si no s’obre una segona línia, «totes les escoles estaran al límit d’alumnes i els nens no tindran mai la possibilitat de repetir curs si ho necessiten».

Tanmateix, el col·lectiu explica que el CEIP Pompeu Fabra destaca per ser un centre integrador. De fet, de les tres escoles públiques de Cunit, és el que té un percentatge més alt d’alumnat immigrant que, des de l’AMPA, s’assumeix sense problemes. La nova línia de P3 permetria, però, equilibrar aquest alt percentatge. «I és que, 17 de les 35 noves preinscripcions són germans d’alumnes immigrants del centre», afegeixen.

No és un cas aïllat

L’AMPA va recollir, ahir a la tarda, signatures de suport a les portes de l’escola. La recollida continuarà avui, dia en què esperen reunir-se amb representants de l’Ajuntament. Els pares i mares del CEIP Pompeu Fabra aspiren a fer arribar les seves reivindicacions fins al Parlament de Catalunya, si no obtenen una resposta satisfactòria. «El centre té una unitat per a alumnes amb necessitats educatives especials, és integrador i té la matrícula viva», recorda una representant de l’AMPA. «El nostre cas no és aïllat i sabem que aquesta lluita educativa encara no està guanyada socialment», conclouen.

tracking