Diari Més

Telecomunicacions

Calafell es queixa que el 4G genera interferències en el senyal de TDT

Els afectats han de contactar amb el servei tècnic Llega800, que instal·larà un filtre sense cap cost econòmic

Calafell es queixa que el 4G genera interferències en el senyal de TDT

Calafell es queixa que el 4G genera interferències en el senyal de TDTACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha insistit davant del ministeri d’Indústria que el desplegament de la telefonia4G al municipi estàgenerant interferències en la TDT.Aquest desplegament sembla estar en l’origen de la recent onada d’interferències que pateix el senyal de televisió, ja que la nova tecnologia mòbil ocupa una banda, la dels 800 Mhz, que fins fa poc s’usava per a la TDT.

Indústria ha recordat queels afectats han de posar-se en contacte amb Llega800, mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999 (de dilluns a dissabte, de 9 a 22 hores) o mitjançant una web on també es poden comunicar les incidències.

Una vegada que s’ha informat del problema, un tècnic es posarà en contacte amb l’afectat per avaluar la situació. Si es determina que la causa són les interferències del 4G, s’instal·la un filtre a l’antena, que no té cap cost econòmic.

L’Ajuntament reclama al ministeri que aquest procediment es millori. I és que les queixesrebudes per partde la ciutadaniaexpliquende vegades costa contactar amb els canals establerts o la resposta no és gaire ràpida.

La corporació municipal també fa constar que aquesta nova problemàtica ve a sumar-se a deficiències històriques al municipi, que les administracions competents en telecomunicacions o els operadors han de resoldre.

tracking