Diari Més

Les Jornades Gastronòmiques de Tardor aposten per la garrofa

Abans s'impartiran dos tallers als restauradors del municipi perquè aprenguin a preparar plats dolços i salats amb garrofes

Les Jornades Gastronòmiques de Tardor d'Altafulla aposten per la garrofa

Les Jornades Gastronòmiques de Tardor d'Altafulla aposten per la garrofaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La garrofa serà, finalment, l'ingredient protagonista de les Jornades Gastronòmiques de Tardor d’Altafulla.Després d’estudiar diferents possibilitats, l’oferta gastronòmica apostarà finalment pel fruit del garrofer, un dels arbres típics delterritori. En els darrers temps l’ús de la garrofa s’ha limitat a aliment de bestiar, o com a coberta digestible de càpsules de medicaments. Anys enrere, però, les garrofes formaven part de la dietadiària de les persones.Un costum que el consistori vol reprendre, alhorade donar-li unatractiu especial a les Jornades de Tardor.

Per tal de donar a conèixer que és un aliment amb infinites possibilitatsals cuiners i als propietaris d’establiments del municipi, la regidoria de Comerç i Consum oferirà dos tallers de cuina en què aquest ingredient tindrà un pes important. Un oferirà un menú de cuina salada, i l’altre, de cuina dolça.El primer tindrà lloc el proper dilluns 2 de maig de la mà de Juanjo Roda Martínez, Estrella Michelin i Millor Jove Cuiner d’Europa en la seva etapa com a estudiant. S’impartirà a partir de les 17h de la tarda a la llar d’infants Hort de Pau, i farà servir la farina de garrofa com a element diferenciador. Els participants podran elaborar diferents plats com ara pa de garrofa, pasta fresca, pasta de bunyol, salsa pel marisc, arròs perfumat, i rostit a la catalana. El segon taller, a càrrec deMarc Balaguer Fabra, Millor Jove Pastisser d’Espanya 2015 per Delité, tindrà lloc el dimarts 10 de maig. També amb farina de garrofa s’elaboraran diferents postres com ara l’esfera de garrofa, mousse de xocolata amb salsa de garrofa, cafè i garrofa, i tartaleta de garrofa.Els tallers van adreçats als restauradors d’Altafulla, que s'han d’inscriure a l’Oficina de Turisme, a la plaça del Pou.

tracking