Diari Més

La Diputació destina 30.000 euros a l'electrificació de Mas Miró

Els treballs són indispensables per facilitar l'obertura de l'espai al públic

La Diputació destina 30.000 euros a l'electrificació de Mas Miró

La Diputació destina 30.000 euros a l'electrificació de Mas MiróAj. Mont-roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputació invertirà 30.000 euros en el restabliment del subministrament elèctric del Mas Miró,uns treballs imprescindibles per facilitar l'obertura d'aquest equipament al públic.El president de l'ens, Josep Poblet, i l'alcalde de Mont-roig del Camp i president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració que regula l'aportació de la Diputació a les obres d'adequació de la finca Mas Miró de Mont-roig del Camp, on va viure i treballar el pintor Joan Miró.L'aportació de la Diputació és la primera de l'àmbit públic que es dedica a aquest projecte.

La finca Mas Miró, ubicada al terme municipal de Mont-roig del Camp, inclou un conjunt d'edificis que, més enllà de la seva rellevància històrica, arquitectònica i paisatgística, presenten un valor afegit atès que van inspirar la primera època artística del pintor Joan Miró, el qual va viure i treballar durant molt temps a Mont-roig del Camp. Precisament, abans de la signatura del conveni, el president de la Diputació ha visitat el Mas i el taller de Miró.

La Fundació Mas Miró es va constituir el març de 2013 amb la finalitat de gestionar aquest mas com un equipament cultural obert a la ciutadania i desenvolupar-hi un projecte museístic que posi de relleu la importància i influència d'aquest espai i el seu entorn en la vida i l'obra de Miró. Actualment ja s'han iniciat els treballs de museïtzació de l'equipament, que permetran difondre un espai clau en la vida i les creacions d'aquest pintor universal.

tracking