Diari Més

Comunicació

Valls renova el web municipal per ampliar-ne funcionalitats i continguts

El nou portal és 'responsive', és a dir, adaptat a tots els dispositius

Valls renova el web municipal per ampliar-ne funcionalitats i continguts

Valls renova el web municipal per ampliar-ne funcionalitats i contingutsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou espai web de l’Ajuntament de Valls s’ha estrenat avui amb una profunda renovació d’imatge i sobretot amb l’ampliació de funcionalitats i continguts. El nou web www.valls.cat suposa completar una de les tres potes digitals que, junt amb el renovat Portal de la Transparència i la nova Seu Electrònica, han permès millorar en els últims mesos la presència del consistori a internet i ampliar la informació municipal amb l’objectiu d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania. L’alcalde de Valls, Albert Batet, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, i la regidora de Transparència i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, han presentat el web destacant que l’objectiu és continuar ampliant continguts, informació i serveis digitals.

El web municipal enllaça precisament amb el Portal de la Transparència i la Seu Electrònica, que també s’han estrenat aquest 2016, i a la vegada amb les xarxes socials municipals d’informació ciutadana de l’Ajuntament i dels seus organismes autònoms així com els diferents canals de promoció turística de VisitaValls. Un dels aspectes que s’ha potenciat és la creació de l’espai «Valls participa» que ara s’obre amb la inclusió d’un formulari digital que permetrà al ciutadà inscriure’s en un registre. Els membres d’aquest nou registre rebran informació per poder prendre part en els processos de participació que s’engeguin des de l’Ajuntament i rebre, a la vegada, informació de les activitats, projectes i actuacions públiques del consistori.

El web de l’Ajuntament s’ha dissenyat com a web adaptatiu que permet una visualització òptima des de tots tipus de dispositius i, per tant, està perfectament adaptada als terminals mòbils. A més, s’ha actualitzat tecnològicament per millorar la seguretat i s’ha donat compliment als estàndards de transparència per a webs d’administracions públiques ja que es facilita als buscadors i motors de cerca que trobin i indexin la informació.

El nou web també ha renovat completament la imatge per fer-la més visual i atractiva, en blocs temàtics fàcils de localitzar al voltant d’informació general i atractius de la ciutat, els serveis municipals, notícies d’interès i l’agenda. Aquesta agenda, a més de continuar recollint els actes que s’organitzen a la ciutat, també s’ha renovat estèticament i funcionalment per fer més fàcil la seva consulta. El web, a més de recollir els punts d’interès i les rutes turístiques de la ciutat i les seves tradicions, inclou informació àmplia sobre el calendari de festes i la programació cultural i lúdica. Als espais dedicats als diferents serveis de l’Ajuntament i els diferents organismes autònoms s’inclou informació sobre les seves competències, la informació de contacte i els tràmits que el ciutadà pot realitzar enllaçant amb la Seu Electrònica. L’actual renovació del web municipal ha suposat una despesa de 1.664 euros.

L’objectiu que s’ha fixat és continuar ampliant progressivament els continguts del web per millorar encara més la informació disponible i els serveis que l’Ajuntament ofereix a internet. En aquest punt, el proper pas serà la creació d’una aplicació mòbil de l’Ajuntament que, entre d’altres aspectes, inclourà també serveis com la localització dels punts d’interès de la ciutat, notícies i obrirà les portes que el ciutadà realitzi de manera fàcil queixes i suggeriments.

tracking