Diari Més

Societat

Torredembarra, reconeguda com a Vila Florida

Per al consistori, el reconeixement és una manera de «fer visibles els esforços en la cura dels espais enjardinats»

Torredembarra, reconeguda com a Vila Florida

Torredembarra, reconeguda com a Vila FloridaAj. Torredembarra - Anna F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torredembarra s’incorpora al moviment Viles Florides, que ja suma 82 municipis a tota Catalunya així com més de 200 llars i espais públics al llarg de tot el territori. Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental.

Torredembarra és un municipi que es caracteritza per un urbanisme majoritàriament horitzontal, amb una tercera part dels seus habitatges de segona residència i que ha destacat en la seva dinàmica d'estalvi i ús eficient de l'aigua. El regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, ha explicat que per a l’Ajuntament formar part de Viles Florides «és una forma de fer visibles aquests esforços i de donar visibilitat a la feina feta en la cura dels espais enjardinats. Creiem —afirmen— que podem ser un bon exemple tant per la ciutadania com de la pròpia administració local». Les regidories de Via Pública i Manteniment, de Sostenibilitat i de Turisme són les encarregades de gestionar el projecte.

Sostenibilitat i turisme

El projecte, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, busca posar en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins. En aquesta línia, es distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

tracking