Diari Més

Moviment ciutadà

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca atura un desnonament a la Pobla de Mafumet

Els membres de la PAH aconsegueixen el compromís de l’alcalde, Josep Maria Sardà, d’estudiar el cas de la veïna del carrer Serra d’Or

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca para un desahucio en la Pobla

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca para un desahucio en la PoblaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quarantena de persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) aturava ahir el desnonament d’una veïna de la Pobla de Mafumet del seu habitatge al carrer Serra d’Or. Els activistes de la PAH arrencaven, a més, el compromís per part de l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, d’estudiar el cas d’aquesta afectada.

Els membres de la PAH es concentraven ahir al matí a les portes de l’edifici de la dona i, finalment, aconseguien un marge de set dies abans de l’execució. Posteriorment es dirigien a les portes de l’Ajuntament i el batlle els atenia. Segons la PAH, l’afectada estaria vivint al pis d’un «gran tenidor», un propietari amb més de 17 habitatges i l’hauria d’haver ofert un lloguer social abans d’iniciar els tràmits per al seu desallotjament. Aquest «gran tenidor», per la seva banda, hauria al·legat tenir només 16 habitatges en propietat.

L’alcalde de la Pobla de Mafumet va rebre la comitiva de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i a l’afectada a les portes de la casa consistorial i, després, va accedir a mantenir una reunió per escoltar les seves demandes. Durant la trobada, el batlle es comprometia a estudiar el cas de la veïna de la Pobla.

També a l’Albada

L’actuació dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca no era l’única que es feia ahir al Camp de Tarragona.

A primera hora del matí, a les nou, els membres de la PAH i diversos veïns paralitzaven un altre desnonament, en aquesta ocasió al barri de l’Albada, a Tarragona. L’immoble, que és propietat del Banc de Santander, va rebre al matí la visita de la comitiva judicial, tot i que, des de l’entitat, s’havia assegurat que no s’executaria el desnonament.

En aquest cas, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i els veïns aconseguien un marge de quinze dies pels afectats per l’ordre.

tracking