Diari Més

Habitatge

Salou crearà un impost sobre els pisos buits de les entitats bancàries

​La mesura busca generar un major lloguer social que es gestionaria a través de la futura Oficina municipal d’habitatge

Salou crearà un impost sobre els pisos buits de les entitats bancàries

Salou crearà un impost sobre els pisos buits de les entitats bancàriesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou vol disposar de cara al proper any d'una ordenança específica per mirar de reduir el volum d'habitatges buits, en propietat dels bancs, sense ocupar que existeixen al municipi i que formen part de l’estoc de les pròpies entitats bancàries. Actualment l’Ajuntament i la Generalitat tenen comptabilitzades prop de 250 unitats a tot el municipi. En aquest sentit, des de l’àrea de Gestió Econòmica es treballa en la redacció d’una nova ordenança fiscal amb una taxa que gravi els pisos buits de més de 2 anys.

El regidor de Gestió Econòmica de l’Ajuntament, Toni Brull, explicava que «cal reconduir la situació de la gestió dels immobles bé de les entitats bancàries o bé de particulars que ara per ara no confien en llogar». «Nosaltres —afegia Brull—com administració hem de crear el marc necessari perquè tinguin confiança i els posin a lloguer, amb la finalitat de protegir el dret a l’habitatge i incidir en la funció social».

A més, aquesta mesura econòmica va de la mà de la creació de l’Oficina municipal d’habitatge, la qual s’encarregaria de gestionar l’activitat al voltant d’aquests habitatges dels bancs, així com també d’aquells propietaris particulars que així ho desitgin, incorporant-los al mercat immobiliari a través de la borsa de lloguer municipal i amb les garanties de l’administració. Segons ha manifestat la regidora Estela Baeza des de l'Àrea de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou el passat 19 de març es va demanar a l'Agència de l’Habitatge de Catalunya tota la informació relativa a l’estoc de pisos buits de les entitats bancàries a Salou; segons el Decret Llei 1/2015, de 24 de març de mesures per la mobilització dels habitatges provinents de processos d’execució hipotecària, que va crear el Registre d'habitatges buits amb la finalitat de disposar d'un sistema d'informació sobre els habitatges que es troben buits o ocupats sense títol habilitant.

L’Ordenança, actualment en redacció i que entraria en vigor el 2017, preveu el cobrament de la taxa corresponent a l’Ordenança Fiscal sobre els habitatges desocupats propietat d’entitats bancàries; així mateix, es podrien imposar multes coercitives, només si les entitats no atenen els requeriments per mobilitzar l’habitatge en qüestió. I és que l’objectiu de l’ordenança no és, en cap cas, recaptatori, sinó que pretén promoure que els habitatges buits entrin al mercat.

tracking