Diari Més

El PP de Salou vol que la Generalitat cedeixi el 50% de la taxa turística al municipi

També insten a la Generalitat a que sigui l'Ajuntament el que decideixi lliurement, i en consens amb el sector turístic, a què actuacions destina la quantia resultant d'aquesta recaptació

El PP de Salou vol que la Generalitat cedeixi el 50% de la taxa turística al municipi

El PP de Salou vol que la Generalitat cedeixi el 50% de la taxa turística al municipiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP de Salou ha presentat una moció que serà debatuda en el pròxim ple a celebrar-se el dia 4 de maig, en la qual insten el Govern de la Generalitata modificar el tant per cent de la recaptació de la taxa turística que rep l'Ajuntament de Salou (igual que la resta d'entitats locals), perquè passi del 30 al 50%.

De la mateixa manera en la moció s'insta al Govern de la Generalitat a que l'Ajuntament de Salou pugui decidir lliurement, i en consens amb els organismes del sector turístic, a què actuacions es destinarà el 50% de la recaptació rebuda, sota uns paràmetres que tinguin com a objecte final «millorar l'experiència del visitant».

Mario García, portaveu del Grup Municipal Popular, manifesta que: «Aquesta taxa grava a tots els nostres turistes i visitants, i de l'import recaptat un 70% se'l queda la Generalitat i el 30% restant ho gestionem nosaltres. Si realment l'objectiu que es persegueix amb aquesta taxa és millorar la nostra oferta turística creiem que el més racional és que siguem les administracions locals dels municipis turístics les que puguem gestionar almenys un 50% de la recaptació, i no únicament un 30%».

Per als populars és «totalmentinconcebibleque la Generalitat s'encarregui de decidir com i on apliquen el percentatge que reben d'aquest fons, i l'administració local estigui limitada, sense poder decidir lliurement les seves pròpies actuacions, inversions o millores».

En aquest sentit, Garcíaes pregunta: «Per què hem de seguir estrictament les línies d'actuació marcades per la Generalitat, quan som nosaltres els que millor podem saber que necessita Salou per ser una ciutat que tursísticament es millori dia a dia?».

«Esperem que aquesta moció sigui recolzada per tots i cada un dels grups municipals que conformen el nostre Ajuntament. El contrari seria anar en contra dels interessos del nostre municipi», ha conclòs García.

tracking