Diari Més

Sant Jordi

Literatura, música, fotografia i tradició a la Setmana Cultural de la Pobla

Del 21 al 24 d’abril, el municipi acollirà un total de deu activitats culturals

Literatura, música, fotografia i tradició a la Setmana Cultural de la Pobla

Literatura, música, fotografia i tradició a la Setmana Cultural de la PoblaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla està ultimant els detalls per a la celebració d’una nova Setmana Cultural, tal com és tradició al municipi tot coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió amb un programa d’actes que inclou fins a deu propostes ben variades, que van de la música a la literatura, passant per la fotografia, els gegants o el reciclatge, entre altres.

Tot plegat començarà dijous al matí, quan el Casal Cultural acollirà els Jocs Florals entre els infants de l’escola. Ja a la tarda tindrà lloc una proposta ecològica i d’allò més interessant, com és el Taller de reconversió i reciclatge de productes, que a partir de les 19.30 h, ensenyarà als pobletans i pobletanes a donar-li una nova vida i un nou ús a productes quotidians.

Els nadons de la Pobla, en un llibre

L’endemà divendres, 22 d’abril, arribarà un dels moments més esperats, com és la presentació del llibre de temàtica local que, amb motiu del Dia Internacional del Llibre, ha editat l’Ajuntament. En aquesta ocasió, es presentarà l’obra 'Ja he nascut! Els nadons de La Pobla de Mafumet (1886-2015)', que recull més de 300 imatges de nadons aportades pels veïns i veïnes de La Pobla. Aquest llibre s’afegeix al costum del consistori d’editar obres d’interès i temàtica local, en ocasions amb la participació dels propis habitants del municipi.

En aquest sentit, el llibre fotogràfic de nadons completa una trilogia iniciada els dos darrers anys amb els llibres dels casaments i les comunions de La Pobla. La presentació del llibre tindrà lloc a les 19 hores al Casal Cultural. Serà oberta al públic i permetrà als seus protagonistes disposar en primícia d’un exemplar.

Aquest acte de presentació donarà pas a una ballada de sardanes, amb la presència de la Cobla Jove de Reus, mentre que la música mantindrà el seu protagonisme el dia de Sant Jordi. En aquest sentit, el Casal Cultural acollirà a les 18.30 h el concert-lectura de Sant Jordi, amb la participació de Joan Reig, Sergi Esteve i els membres dels Clubs de lectura infantil i adult, que oferiran un espectacle únic de música i literatura. A la sortida d’aquest acte es durà a terme el tradicional lliurament de roses i punts de llibre, junt amb el ja esmentat volum'Ja he nascut!'.

Concurs d'Instagram

Finalment, el diumenge 24 d’abril es clouran els actes d’aquesta Setmana Cultural a La Pobla. La proposta serà triple: al matí, amb el concurs fotogràfic d’instagramers “Instawalk#LaPobladeMafumet”. Els interessats a participar-hi poden formalitzar la seva inscripció, fins al 20 d’abril, a igerselcodony@yahoo.com

Aquest concurs compartirà protagonisme i moments únics amb la Trobada gegantera de les comarques meridionals. Més d’una vintena de colles es donaran cita a La Pobla, a partir de les 9 h, per fer la plantada de gegants a la Rambla Jaume I, mentre que a les11.30 h donarà inici la cercavila pels carrers del municipi.

Finalment, els infants seran els clars protagonistes la tarda de diumenge, quan a partir de les 17.30 h podran gaudir al Casal Cultural de l’espectacle musical 'En Tom i la volta al món en trompeta'.

tracking