Diari Més

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del Vendrell

La sessió va haver de continuar a porta tancada, però no hi van assistir ni Som Poble ni Sí se puede

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del Vendrell

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del VendrellUCFR Baix Penedès/twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Vendrell ha estat suspès aquest dimarts a la tarda quan havia transcorregut una hora des del seu inici per la protesta que van protagonitzar deu activistes de la Unitat Antifeixista contra la pròxima presentació de la federació d’ultradreta Respeto. La sessió va haver de continuar a porta tancada poc després, però alguns dels punts de l’ordre del dia van ser retirats.

Els incidents que van obligar a suspendre el ple van començar quan la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, començava una de les seves intervencions. Els activistes van alçar els cartells que duien i on es podia llegir «per respecte, feixistes ni al Baix Penedès ni enlloc», tot i que el reglament de plens no ho permet. L’alcalde, Martí Carnicer, va cridar a l’ordre i els va demanar que desistissin en la seva actitud sense èxit, per la qual cosa va acudir la policia local que, després, va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra. Davant la impossibilitat de desallotjar-los, l’alcalde va decidir continuar la sessió a porta tancada. Els regidors de Som Poble i Sí se puede, però, van optar que no continuar en la sessió sense públic. Les mocions que presentaven aquests grups van ser retirades, entre aquestes la de Som Poble que instava a l’Ajuntament del Vendrell a mostrar el seu rebuig per la presentació de la federació d’ultradreta Respeto al Baix Penedès.

A Calafell

Mentrestant, Respeto, la nova federació on conflueixen les formacions d’ultradreta Plataforma per Catalunya (PxC), Plataforma por la Libertad (PxL) i España 2000 (E2000) serà presentada aquest dissabte a l’Hotel Miramar de Calafell. Tot i que la nova federació ha mantingut amb cert secretisme la ubicació d’aquest esdeveniment –on es preveu que assisteixin representants de formacions de la mateixa línia ideològica d’Espanya i de l’estranger– l’establiment hoteler ha confirmat la reserva.

A l’acte hi haurà els parlaments dels líders de les tres formacions, August Armengol (PxC), José Maria Ruiz (PxL) i Rafael Ripoll (E2000). La federació ha triat el Baix Penedès per la seva posada de llarg perquè és a la capital de la comarca, el Vendrell, on PxC conserva representació amb tres regidors. Tanmateix, s’ha escollit la Diada de Sant Jordi perquè, segons va dir el president de PxC, Catalunya «ha estat pionera en qüestions identitàries». La federació, però, defensa el centralisme i la identitat nacional d’Espanya i és contrari al nacionalisme català. Les tres formacions tenen en comú també la defensa d’un extrem control de la immigració, que sovint creua la línia fins a la xenofòbia.

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del Vendrell

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del VendrellTwitter

tracking