Diari Més

Innovació

Carburos Metálicos presenta una cabina per a tractaments de crioteràpia de cos sencer

Assoleix temperatures inferiors a -120ºC i s'utilitza per la recuperació física i muscular.
L'empresa té factories de producció a Vila-seca, la Pobla de Mafumet, el Morell i la Canonja.

Carburos Metalicos presenta una càmara per a tractaments de crioteràpia de cos sencer

Carburos Metalicos presenta una càmara per a tractaments de crioteràpia de cos sencerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carburos Metálicos, que pertany al grup Air Products, ha presentat aquest dimarts la Criocàmbrade Cos Sencer, un innovador sistema de recuperació, que ja estan utilitzant alguns esportistes d'elit i que utilitza nitrogen líquid per refredar l'aireper sota de-120ºC. Aquest llançament ha tingut lloc en el marc del Barcelona Open Banc Sabadell que se celebra en el Real Club Tennis Barcelona fins al 24 d'abril.

Diversos estudis científics han demostrat que el tractament de crioteràpia redueix el temps de recuperació, disminueix la inflamació de teixits, músculs i articulacions, millora la circulació i cicatrització, i ralenteix el metabolisme cel·lular. La Crioteràpia de Cos Sencer s'utilitza per tractar lesions o qualsevol sobrecàrrega i en la prevenció de lesions cròniques que es produeixen en els entrenaments i preparacions esportives per a diferents competicions.

Carburos Metálicos, empresa gasista des de fa 119 anys, comercialitza les criocàmbresfabricades per les empreses tecnològiques CryoPod, per a la producció de les cabines d'ús individual, i KrioSystem per a les cabines de grup, amb capacitat fins a 6 persones. Així mateix, realitza la instal·lació i subministra nitrogen líquid indispensable per al funcionament de les mateixes. En les cabines mòbils, el subministrament es realitza amb tancs CryoEase® de fins a 3.000 litres, mentre que en cas de les cabines fixes el subministrament es realitza amb tancs criogènics de major volum o tancs CryoEase® externs.

El tractament de Crioteràpia de Cos Sencer oscil·la entre un i tres minuts aproximadament. L'exposició breu però intensa a baixes temperatures del cos accelera la recuperació muscular després d'un esforç físic intens, facilitant l'assimilació dels diferents beneficis terapèutics.

Es tracta d'un tractament de crioteràpia de cos sencer indirecte, en la qual el nitrogen no s'injecta en la cabina, sinó que només refreda l'aire de la mateixa, d'aquesta forma s'eviten possibles riscos d'asfíxia per baixa concentració d'oxigen i no hi ha risc que el nitrogen entri en contacte directe amb el cos evitant possibles cremades.

Des del punt de vista de la sostenibilitat, el nitrogen es consumeix durant les sessions de crioteràpia. Aquest es gasifica en el bescanviador de calor i es condueix a l'atmosfera, on el nitrogen ja representa el 79% de l'aire, no generant cap residu.

Diferents clubs en el Regne Unit, Itàlia i França utilitzen ja les criocàmbresd'Air Products en els seus protocols d'entrenament. En els propers mesos també a Espanya, Carburos Metálicospromocionarà la Crioteràpia de Cos Sencer per aplicar-la als principals clubs, federacions i entitats esportives que centren la seva activitat l'àmbit de l'esport professional i d'elit.

L'acte de presentaciód'aquest dimartsha comptat amb la presència dels experts en crioterapia, Ann Callens, directora de criogènia industrial, alimentació i tractaments d'aigües d'Air Products Europa; Martin O’Connell, consultor fisioterapeuta i especialista de la crioteràpia en l'àmbit esportiu; Román Trías i Marta Rodríguez, director de grans comptes i Relacions Institucionals i directora de màrqueting de Carburos Metálicos, respectivament.

Carburos metálicos compta amb plantes de producció al Morell, la Pobla de Mafumet, la Canonja i Vila-seca.

Carburos Metalicos presenta una càmara per a tractaments de crioteràpia de cos sencer

Carburos Metalicos presenta una càmara per a tractaments de crioteràpia de cos sencerCedida

tracking