Diari Més

L'Espluga de Francolí

L'Espluga estrenarà capgrossos a l'estiu

S'ha iniciat la reconstrucció de les 9 figures històriques de la població per evitar el seu deteriorament

L'Espluga estrenarà capgrossos a l'estiu

L'Espluga estrenarà capgrossos a l'estiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espluga tindrà aquest estiu rèpliques dels 9 capgrossos històrics de la població, quatre dels quals compliran 70 anys d'antiguitat el 2017. L'objectiu és evitar el continuat deteriorament d'aquests elements festius de cultura popular i fer més còmode la tasca dels portadors actuals, tots adults, que han iniciat una nova etapa del grup de nans de l'Espluga.

El projecte va aprovar-se l'any passat, amb l'objectiu inicial de restaurar les figures antigues. El seu estat i el fet que estiguin elaborades amb cartró-pedra ha fet decantar la proposta cap a la construcció de noves rèpliques de resina i fibra de vidre.

Des del mes de febrer l'artesà montblanquí Eugeni Tarragó treballa en l'elaboració de les rèpliques exactes que seran pintades totes amb la col·laboració que l'artesà espluguí Josep Maïllo s'ha brindat a fer amb l'Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans.

L'Ajuntament, que és el propietari dels capgrossos, finança el projecte en compliment del conveni que té amb l'entitat portadora.

tracking