Diari Més

Col·legis professionals

El candidat alternatiu a Vizcarro diu que el Col·legi de Metges està desfasat

A la proposta de l'actual president del COMT li ha sorgit una oposició encapçalada pel doctor Sergi Boada

Les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona es disputaran entre dues candidatures

Les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona es disputaran entre dues candidatures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimartscomença la campanya electoral del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), després de que, ahir, la Junta Electoral proclamés definitivament les candidatures presentades a la presidència de l’ens. I és que, a diferència de les últimes eleccions, aquesta vegada hi ha dues candidatures. Una d’elles és de línia continuista, encapçalada per l’actual president, Fernando Vizcarro, qui ostenta el càrrec des de 2008. D’altra banda, es va presentar una llista alternativa, encapçalada pel doctor Sergi Boada, anestesista de l’hospital Joan XXIII i metge de la sanitat privada. Al doctor Boada l’acompanyen una sèrie de professionals que formen part, com ell, de la nova Associació de Metges que va sorgir a la ciutat fa prop d’un any.

La candidatura, segons Boada, vol «combatre la desafecció dels metges cap al Col·legi. El que primer ens agradaria es fomentar la participacio al màxim, perquè el Col·legi cada cop està més lluny». Boada ha explicat que el COMT s’havia anat desvinculant dels seus professionals, i el seu principal objectiu és poder tornar-los a recuperar, «ser el més propers possible al metge, de la manera que puguem i sobretot utilitzant les noves tecnologies». De fet, un dels punts del seu programa electoral és potenciar el «COMT 2.0», ja que, la manera de treballar actual, consideren que «esta desfasada. No ha de ser un impediment anar la Col·legi». Boada insisteix que, en la seva llista, hi apareixen professionals de tots els sectors i de tot el territori: «Anem a la llista com a metges i no deixarem de ser el que som».

Per la seva banda, el doctor Vizcarro proposa una candidatura amb un gran nombre de propostes en diferents àmbits, que continuen i consoliden els projectes que ja estan iniciats, «sobretot en temes de formació, que ha estat sempre molt important per nosaltres, i en la defensa dels metges davant la situació de crisis actual». En aquest sentit, Vizcarro explica que la professió de metge i el sistema sanitari són dels millors valorats a nivell internacional, i que «ens torbem en una situació límit. Quan hi ha un problema, per exemple, amb els pressupostos, sempre es el metge el que paga».

També en aquesta línia es fonamenta la candidatura de Boada, qui explica que el seu equip «defensarem els metges de tots els col·lectius, des de la privada, pública o en exercici lliure». A més, deia, és especialment important el paper del Col·legi en una situació «en que estan patint una crisis de retallades, que estan trampejant com poden, amb una gran responsabilitat per part dels metges que mantenen, que han mantingut una gran força per mantenir el nivell del col·lectiu».

Una de les polèmiques que ha viscut el Col·legi és el problema amb els honoraris dels metges de les mútues que, diuen, pot arribar a no cobrir els costos del servei. L’actual president defensa la seva postura davant la problemàtica, explicant que «hem de respectar la llei, que la gent no s’equivoqui, i segons la llei de la lliure competència no podem exigir honoraris mínims». Per aquest motiu, el president explica que han creat una taula de diàleg, on tots els agents implicats podran trobar una solució. El doctor Boada, defensa que els metges necessiten «un col·legi que sàpiga ser la veu del metge de tots els colectius. Només el 15% dels metges treballen només a la privada. La majoria, com jo mateix, treballem al servei públic i privat».

tracking