Diari Més

Habitatge

El preu límit del lloguer a Tarragona per rebre ajuts de la Generalitat és de 450 euros mensuals

A les Terres de l'Ebre aquesta quantitat descendeix fins als 350 euros

Els ajuts al lloguer de la Generalitat a Tarragona es destinaran a pisos que no superin els 450 euros mensuals

Els ajuts al lloguer de la Generalitat a Tarragona es destinaran a pisos que no superin els 450 euros mensualsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de l’Habitatge de Catalunyaha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al lloguer, a la qual s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendamentque compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer objecte de subvenció i els ingressos de la renda familiar. A Tarragona, el preu límit del lloguer mensual és de 450 euros, mentre que a les Terres de l'Ebreaquest no pot superarels 350 eurosmensuals.

L’import d’aquest ajut correspon al 40% del preu del lloguer mensual, i pot arribar fins a 2.400 euros anuals.El límit d’ingressos de la unitat de convivència ve marcat per l’IRSC i s’estableix en funció de les persones que viuen en el mateix domicili.

Ajuts per col·lectius específics

Enguany també s'ha creat una segona líniad’ajuts al lloguer destinada a col·lectius específics, com ara les persones que han obtingut l’habitatge de lloguer mitjançant les borses de mediació per al lloguer social o a través d’entitats sense ànim de lucre. Aquest ajut també està destinat als beneficiaris de prestacions econòmiques d’especial urgència, adreçades a persones que han perdut el seu habitatge per desnonament o execució hipotecària. L'import màxim d'aquesta prestació, tal i com succeeix a l'ajut ordinari, és de 2.400 euros anuals. Aquestes determina a partir de la diferència entre l’import del lloguer que es paga i l’import que hauria de pagar, el que es coneix com a lloguer just.

tracking