Diari Més

Almoster

Almoster donarà a conèixer el seu oli amb el Mercat de l'Or Vell

Tindrà lloc els dies 14,15 i 16 de maig i hi participaran totes les entitats del municipi

Almoster donarà a conèixer el seu oli amb el Mercat de l'Or Vell

Almoster donarà a conèixer el seu oli amb el Mercat de l'Or Vell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de difondre el municipi a nivell turístic, social i cultural, l’Ajuntament d’Almoster va presentar aquest dijous el que serà el primer Mercat de l’Or Vell, un esdeveniment que omplirà d’activitats els carrers del casc urbà del poble del 14 al 16 de maig. El principal element de difusió serà l’oli atès que Almoster és, històricament, un municipi agrícola que produeix aquest «or vell», protagonista del cap de setmana festiu que estarà farcit de propostes per a la família.

Ángel Xifré, Alcalde d’Almoster, va explicar en la presentació de l’esdeveniment que «l'oli és un dels elements més distintius del poble i com que arriba a partir del novembre, ara ja és vell tot i que, per a nosaltres, és un or vell - d’aquí el nom que hem triat- que podem posar molt en valor».

El Regidor de Cultura d’Almoster, Oriol Calabuig, va destacar que «les entitats del municipi s’han mullat en aquest esdeveniment i totes s’hi sumaran fent activitats diverses que ens permetran crear un cap de setmana d’àmbit familiar amb atractius per a tots els públics».

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Guerrero, va dir que «aquesta fira ha de servir per fomentar la convivència entre la gent del poble i per atraure visitants, dos objectius que són essencials».

Pel que fa a la programació prevista entre els dies 14 i 16 de maig, una trentena d’artesans arribats de tot Catalunya oferiran als assistents els seus productes alimentaris, de decoració, per a la llar o complements, en la que s’ha batejat com a Fira del Tros. Estarà oberta els tres dies, de dissabte a dilluns, i serà ambientada en la pagesia de principis del segle XX. Els carrers i places del casc urbà d’Almoster acolliran altres activitats com ara passejades en ruc per als més petits, una granja d’animals de camp, representacions de titelles, un curs per aprendre a fer bombolles de sabó o un concurs d’estirar la corda.

El diumenge 15 de maig, la Cooperativa Agrícola d’Almoster celebrarà un esmorzar popular que permetrà tastar l’oli del municipi, el mateix que tindran a la venda els establiments de la vila. Al migdia, hi haurà un concert vermut amb l’actuació de The Soulman Quartet i a la tarda, música tradicional amb els Sons de la Cossetània. També hi haurà una cercavila pels carrers del poble a càrrec de la Colla Gegantera. El dilluns dia 16, tindrà la tarda dedicada a la poesia amb un acte que coordinarà el col·lectiu Terrabastall Poètic de Reus. Els Diables d’Almoster posaran el colofó final a la festa amb una actuació al vespre.

tracking