Diari Més

Turisme

ViTour Tarragona, una nova proposta turística que marida història i vi

La ruta reivindica la tradició vitivinícola del territori des de l’època romana fins a l’actualitat

ViTour Tarragona, una nova proposta turística que marida història i vi

ViTour Tarragona, una nova proposta turística que marida història i viTarragona Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses empreses tarragonines han impulsat una nova proposta turística que vol reivindicar la tradició vitivinícola del territori i la qualitat dels productes de proximitat a partir d’un viatge en el temps. El ViTour Tarragona és una iniciativa del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, de la Vinícola de Nulles, d’Autocars Nika, de l’empresa de guiatges El Brogit i del grup de reconstrucció Arqueoescena. La ruta històrica descobrirà als visitants, sobre el terreny i amb la intervenció de personatges de ficció, quin ha estat el paper del vi des de l’època romana fins a l’actualitat. Les visites s’acompanyen també de tastos de productes i la primera sessió tindrà lloc aquest dissabte en la versió de mig dia, amb un preu de 28,5 euros. També s’ofereixen rutes a mida, pensades sobretot per a grups o empreses.

El viatge en el temps d’aquesta nova proposta d’enoturisme s’iniciarà a l’amfiteatre romà de Tarragona, on un divertit cellerer romà, en Philodamus, introduirà el visitant en el món del vi en temps dels romans. «El sector vitivinícola va esdevenir un gran motor econòmic al territori en l’època romana i també explicarem com barrejaven el vi, com el consumien i quina era la importància del vi de Tarraco», ha explicat Maribel Panosa, de l’empresa de construcció històrica Arqueoescena.

Posteriorment, els visitants es traslladaran en autocar fins al Celler Mas Vicenç, a Cabra del Camp, on a peu de vinya un jove enòleg els endinsarà en el món del vi en l’època del Cister i on podran realitzar tasts a l’aire lliure. Després, el ViTour farà parada a la vinya d’Adernats, la cooperativa de la Vinícola de Nulles, on una jove pagesa parlarà de l’inici del cooperativisme, mostrarà als visitants l’edifici modernista i els oferirà un tast de vins, caves i oli de la DO Tarragona.

«El territori estava mancat d’aquest tipus de propostes i, malgrat que la tradició vitivinícola de Tarragona és ancestral, ens preguntàvem com podia ser que no hi hagués cap recorregut de cellers i per divulgar la història», ha explicat Francesc Boronat, cap de departament d’enoturisme de la Vinícola de Nulles. La proposta, tal com ha apuntat Meritxell Omella, gerent i guia d’El Brogit, vol aportar un valor afegit a d’altres iniciatives ja existents en altres zones, com ara el «bus del vi». A més, segons ha destacat, el ViTour afavoreix les sinergies turístiques entre la costa i l’interior del territori.

tracking