Diari Més

Els Garidells

Denuncien l'ús de gasoil B en camions d'una empresa d'extracció de residus

En la cabina del camió s’havia instal·lat un sistema electrònic que podia discriminar en tot moment el tipus de combustible que es volia consumir

Denuncien l'ús fraudulent de gasoil B en camions d'una empresa d'extracció de residus

Denuncien l'ús fraudulent de gasoil B en camions d'una empresa d'extracció de residusCedida - Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i el servei Fiscal i de Fronteres amb base a Cambrils, de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona han interposat tres denuncies per ús fraudulent de gasoil bonificat de tipus B a tres camions d’una empresa que es dedica a l’extracció i recollida de residus a l’àmbit industrial del Garidells. S’ha denunciat a l’empresa per una infracció de la llei d’impostos especials.

Les actuacions es van dur a terme la setmana passada, arran d’una inspecció portada a terme per part d’aquests dos serveis per verificar el tractament correcte dels residu que generava l’empresa denunciada.

Durant la inspecció, entre altres aspectes, es va poder constatar l’existència de dipòsits auxiliars instal·lats en diferents camions de la flota, fet que va fer sospitar als Guàrdies Civils actuants, al relacionar aquest fet amb el frau fiscal, comprovant que el tipus de gasoil que utilitzaven aquests vehicles.

La Guàrdia Civil va constar que en diversos vehicles existien dos dipòsits de carburant, el principal amb gasoil del tipus A d’automoció, i un auxiliar instal·lat posteriorment a la fabricació del vehicle, que contenia gasoil B, tipus utilitzat per a treballs agrícoles i pesquers, evidenciant que s’utilitzava gasoil bonificat per una activitat que no estava permesa.

En la cabina del camió s’havia instal·lat un sistema electrònic que podia discriminar en tot moment el tipus de combustible que es volia consumir.

El gasoil de tipus B és idèntic al que utilitzen la resta de vehicles de gasoil, però per la seva rebaixa impositiva se’l tenyeix de color vermell, per poder-lo diferenciar. Al gasoil B se li apliquen uns impostos del d’un 50% menor als habituals.

tracking