Diari Més

Cambrils presenta el pla de cooperació municipal per als pròxims quatre anys

El document està previst que s’aprovi en el decurs del pròxim plenari municipal

Cambrils presenta el pla de cooperació municipal per als pròxims quatre anys

Cambrils presenta el pla de cooperació municipal per als pròxims quatre anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un acte obert a tota la ciutadania, aquest dilluns s’han donat a conèixer les línies mestres del Pla Director de Cooperació 2016-2019 de Cambrils, un document estratègic de la ciutat dissenyat per tots els actors de cooperació de Cambrils i consensuat pel Consell Municipal de Cooperació de la Ciutat.

El Pla s’ha fet a través d’un procés participatiu en el qual, s’ha recollit la valoració de la ciutadania a través d’enquestes a peu de carrer. També s’ha recollit l’opinió de les entitats a través d’un qüestionari. Per últim, s’ha dut a terme un taller deliberatiu amb les entitats de cooperació i els grups municipals. A partir d’aquí, s’ha elaborat un diagnòstic de la situació actual, s’ha deliberat i prioritzat sobre les accions a fer s’ha redactat el Pla d’acció 2016-2020. Ara caldrà aprovar la redacció de les bases i l’aprovació final pel Ple de l’Ajuntament i per tant, es podrà posar en marxa la seva execució, seguiment i avaluació del Pla.

La presentaciód’aquest diluís va anar a càrrecd'Anna López,regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat. López destacava l’aposta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils per la cooperació, assenyalant que «malgrat el context actual de crisi econòmica i de vulnerabilitat d’un sector creixent de la població es necessita més que mai potenciar la cooperació al desenvolupament per educar en la pau, fomentar els drets humans i lluitar contra les causes de la pobresa i els conflictes del món, que també en definitiva són els nostres».

El Pla incorpora quatre objectius estratègics: enfortir el treball en xarxa, enfortir les capacitats de les ONGDs que formen part del Consell, millorar l’avaluació de les accions de cooperació i millorar la comunicació i transparència de les accions.

La redacció del Pla, ha comptat amb l’assessorament de l’empresa especialitzada, Contrafort.

tracking