Diari Més

Lleure

Els infants de Cambrils ballen per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física

Més de 300 alumnes de 4t de Primària s'han reunit a la plaça de l'Ajuntament per participar en una masterclass

Els infants de Cambrils ballen per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física

Els infants de Cambrils ballen per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat FísicaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alumnes de quart de primària de tots els centres escolars de Cambrils han participat aquest matí en una masterclass adaptada per promoure hàbits de vida saludables des de ben petits/es

Gran ambient i moltes ganes de fer exercici al ritme de la música. Aquest ha estat el resultat de l’activitat que s’ha celebrat aquest matí a la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils per tal de celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física i el Dia Mundial de la Salut.

Més de 300 infants de quart de primària acompanyats dels seus professors s’han donat cita a quarts d’onze del matí davant del consistori cambrilenc per participar en una “masterclass” adaptada per promoure hàbits de vida saludables des de ben petits/es d’una manera diferent en un dia especial.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; del regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clua; a més d’altres regidors del consistori, tècnics de l’Ajuntament i representants del Departament de Salut de la Generalitat i de l’Hospital Lleuger de Cambrils. Aquesta activitat de sensibilització s’ha celebrat sota el lema ‘infant actiu=adult saludable’. Després de la salutació inicial, l’alcaldessa de Cambrils els ha transmès que és important iniciar de ben petits la pràctica d’activitat física i poder prevenir així possibles malalties futures. Per tant doncs, els ha insistit en la necessitat de dur a terme accions de prevenció i estils de vida saludables per arribar a ser adults sans.

Tot seguit, els responsables municipals els han donat un seguit de trucs i consells per ser més actius, com per exemple fer els desplaçaments caminant, en bicicleta o patinet i evitar anar amb cotxe; fer una hora d’activitat al dia; jugar a l’aire lliure, pujar i baixar escales deixant de banda l’ascensor; deixar de banda les televisions, els ordinadors i les consoles per anar a jugar; o fer servir les proteccions adequades, protegir-se del sol i beure aigua sovint, a més de menjar sa, entre d’altres.

Precisament en aquest sentit s’ha lliurat a tots els infants una ampolla d’aigua i una poma i fruits secs per esmorzar i recuperar forces després de l’exercici que han fet avui orientats per un parell d’animadores esportives. Cal destacar també, que seguint la línia dels consells que se’ls ha ofert, la majoria d’infants han anat fins a la plaça de l’Ajuntament tot caminant i, per tant fent, també exercici. Només han utilitzat el trenet turístic per desplaçar-se aquelles escoles que queden allunyades del centre.

tracking