Diari Més

Política

Puigdemont reitera el suport del Govern als Jocs Mediterranis de Tarragona

El president assegura que s'està treballant per resoldre l'adjudicació del Palau d'Esports

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat aquest dimecres el suport i l'acompanyament del Govern als Jocs del Mediterrani de Tarragona i ha assegurat que s'està treballant per resoldre la qüestió de l'adjudicació del Palau d'Esports. «Vull que quedi clar que aquest govern no contempla els Jocs del Mediterrani com una cosa aliena, sinó que se'ls sent com a propis, i així li he expressat a l'alcalde. El Govern acompanyarà un projecte que és estratègic per aquesta part del país», ha assegurat durant la sessió de control en resposta al diputat de la CUP Sergi Saladié, que ha rebutjat que la Generalitat pretengui destinar 12 MEUR a un Palau d'Esports«quan hi ha altres prioritats i urgències socials a la zona»en matèria d'ensenyament o de sanitat, per exemple.

Saladié ha apuntat que a nivell municipal no hi ha consens sobre aquest projecte, i ha recordat que l'Estat no complirà amb els seus compromisos d'inversió. Pel que fa als de la Generalitat, ha remarcat que el procés està parat perquè dues empreses diferents han renunciat a fer-se càrrec de la construcció del Palau d'Esports. A això li ha sumat que Catalunya no podrà participar en aquests jocs amb una selecció pròpia.

Puigdemont ha demanat al diputat de la CUP que no confongui consens amb unanimitat, i ha remarcat que sí que hi ha un «amplíssim consens»pel que fa als grups municipals de Tarragona per impulsar aquest projecte. Pel que fa al Palau d'Esports, ha indicat que des del Govern s'està treballant per resoldre el problema que ha generat el fet que dues empreses hagin renunciat a la seva construcció.

El president, que ha considerat compatible invertir en els Jocs del Mediterrani i garantir els serveis bàsics a la ciutadania, ha reivindicat que aquest tipus d'esdeveniments tenen un «efecte multiplicador», és a dir, «reparteixen beneficis a tothom i ajuden a fer un país cohesionat i sostenible». És una de les «pedres», ha dit, que cal posar per tenir«les infraestructures i la projecció internacional necessària que faci Catalunya mereixedora de poder competir en igualtat de condicions amb la resta de països».

El Consell d'Administració d'Infraestructures.cat continua buscant una fórmula per desencallar la construcció del Palau d’Esports previst a l’Anella Mediterrània de Tarragona. La UTE que va guanyar el concurs públic va renunciar al projecte adduint motius d’inviabilitat econòmica i, el segon grup d’empreses a qui es va traspassar l’encàrrec, també el va acabar rebutjant esgrimint les mateixes raons. Totes dues empreses havien presentat ofertes inferiors respecte el preu de licitació, fixat en 12 MEUR (IVA inclòs). Les obres del pavelló, que tindrà capacitat per a 5.000 espectadors, s’haurien d’haver iniciat a finals de març. El marge, però, es va reduint, ja que el seu termini d’execució s’estima en 12 mesos i els Jocs s’inauguraran el 30 de juny del 2017.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, responent una pregunta a la sessió de control del ple del Parlament.

Puigdemont reitera el suport i l'acompanyament del Govern als Jocs Mediterranis de TarragonaACN

tracking