Diari Més

Universitat

La URV , inclosa en un rànquing mundial de les millors universitats 'joves'

El rànquing de Times Higher Education situa la UAB en 12a posició, la UPF al 15è lloc, la URV al 83è i la UPC, més enllà del 101

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Pompeu Fabra (UPF), la Rovira i Virgili (URV) i la Politècnica de Catalunya (UPC) es troben entre les 150 millors universitats fundades fa menys de 50 anys d’arreu del món, segons Times Higher Education (THE). Al rànquing, que s’ha fet públic aquest dimecres a nivell mundial, la UAB ocupa la 12a posició, mentre que la UPF es situa en 15è lloc, la URV al 83è i la UPC, més enllà del 101, a partir del qual no s'especifica la classificació concreta. En total hi ha 10 universitats espanyoles en aquest llistat, i la UAB i la UPF són les més ben situades de l’Estat, per sobre de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), que es troba al 71è lloc.

D’acord amb l’avaluació de THE, la millor universitat jove del món és l’École Polytechnique Fédérale de Lausana, a Suïssa, fundada el 1969. Seguidament, hi ha la Nanyang Technological University de Singapur en segon lloc, i la University of Science and Technology de Hong Kong al tercer. La resta d’universitats d’Espanya al llistat són la Universitat d’Alcalá, la Universitat del País Basc, la Carlos III de Madrid, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Vigo, totes situades més avall de la posició 101. El país que compta amb més universitats al rànquing de les més joves de 50 anys ha estat el Regne Unit, amb 25 institucions, mentre que Austràlia i França n’han tingut 19 i 15 respectivament. D’Alemanya se n’inclouen les mateixes que d’Espanya, amb 10. Catalunya en particular té les mateixes que Canadà i Corea del Sud, amb 4. Respecte l’any passat, la UAB ha pujat del 29è lloc al 12è, que precisament ocupava la UPF, tres posicions més avall en aquesta edició del rànquing. La URV també baixa tres esglaons, del 80è al 83è i la UPC no va entrar a la selecció del 2015, que es limitava a 100 universitats en comptes de 150 .La presentació mundial de la llista ha coincidit amb el congrés Young Universities Summit, que reuneix fins aquest dijous representants de 52 universitats joves de 30 països al campus de la Ciutadella de la UPF, a Barcelona. A la trobada hi ha assistit l’editor de THE, Phil Baty, que ha valorat positivament el paper de les universitats joves catalanes al rànquing.«Crec que hi ha un esperit aquí que les universitats són totalment integrals al creixement econòmic i desenvolupament social a Catalunya», ha expressat als mitjans de comunicació. L'editor de THE considera que hi ha «un sentit molt fort de compromís cívic»amb les universitats, amb un govern local «compromès a finançar-les»i això és «una fórmula d'èxit si es combina amb lideratge en innovació i gent talentosa que s'ajunta».

tracking