Diari Més

L'Ajuntament de Valls organitza el programa «Créixer en família»

Cicle de tallers adreçats a pares i mares amb fills d'entre 6 a 12 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls inicia el proper dia 28 d'abril el programa «Créixer en Família» amb un cicle de tallers que fins el 2 de juny, durant sis dijous consecutius, vol oferir eines a les famílies amb fills amb edats compreses entre 6 i 12 anys i ser, a la vegada, un punt d'intercanvi d'experiències per a mares i pares. El cicle, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, l'impulsen els serveis del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls i compta amb la implicació de la regidoria d'Ensenyament, les escoles i associacions de mares i pares de la ciutat, sumant-se així a les activitats del Pla Educatiu d'Entorn.

En les sis sessions, de dues hores cadascuna i guiades per professionals experts, s'abordaran temàtiques tan diverses com l'afecte, l'autonomia, l'autoritat, la resolució de conflictes, el repartiment de responsabilitats en l'àmbit domèstic, el lleure i l'entorn, així com el paper educatiu de l'escola, entre d'altres. En els tallers, totalment gratuïts, es presentaran diverses eines que les famílies tenen al seu abast per potenciar les seves capacitats en l’educació dels fills, en una proposta que a més dóna compliment a les línies proposades per la Fundació Bofill de model educatiu per a Valls de potenciar la cohesió social a través del treball conjunt i transversal amb tots els centres educatius de la ciutat.

El primer dels tallers, el dia 28 d'abril, porta per títol«El respecte i la confiança permet equivocar-nos!» i el cicle seguirà el 5 de maig amb «Fills autònoms, no obedients!»; el 12 de maig, «Conflictes i responsabilitats»; el 19 de maig, «Tal faràs, tal educaràs!»; el 26 de maig, «No s'aprèn només a l'escola!» i es tancarà amb una sessió monogràfica de cloenda el 2 de juny. Totes les sessions es realitzaran a Casa Caritat de les 19h a les 21h i tots els interessats en inscriure-s'hi ho poden fer des d’avui i fins el 15 d'abril a l'escola dels seus fills.

«Créixer en família» és un programa formatiu del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el paper educatiu dels seus fills de forma positiva. L'objectiu és potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels pares i mares a través de tallers que són sobretot espais d'intercanvi d'experiències per a les famílies, guiades per experts en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho. Aquest programa es considerat un model d’excel·lència, amb 2.000 tallers realitzats ja a tot Catalunya i més de 5.000 famílies participants, un 86% de les quals manifesten que les sessions els hi han servit per millorar l’educació dels seus fills.

La regidoria de Benestar Social espera una bona participació en la celebració d’aquest cicle de tallers i es planteja, per a propers cursos escolars, ampliar el programa «Créixer en família» amb més sessions.

Calendari i inscripcions

Fruit del treball participatiu previ que s'ha fet en el marc del Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Valls, les inscripcions als tallers estan orientades a garantir la participació i representació de famílies de tots els centres educatius de primària. El calendari dels tallers és el següent:

- 28 d'abril: El respecte i la confiança permet equivocar-nos!

- 5 de maig: Fills autònoms, no obedients!

-12 de maig: Conflictes i responsabilitats

- 19 de maig: Tal faràs, tal educaràs

- 26 de maig: No s'aprèn només a l'escola!

- 2 de juny: sessió monogràfica i de tancament de cicle

L’espai de treball serà a Casa Caritat i les inscripcions es poden formalitzar des d’avui i fins el 15 d'abril als centres educatius de Valls.

tracking