Diari Més

L'Ajuntament repudia ara un 'Saloufest' francès que se celebra des de fa anys

Karibean Spring Break utilitza el reclam de les festes, l’alcohol a dojo i el desenfre per atraure 2.000 joves francesos a Salou

L'Ajuntament repudia ara un 'Saloufest' francès que se celebra des de fa anys

L'Ajuntament repudia ara un 'Saloufest' francès que se celebra des de fa anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Karibean Spring Break, aquest és el nom del paquet turístic que utilitza les nits de bogeria, festes i alcohol a dojo a Salou com a reclam per atraure a més de 2.000 francesos en l’edició d’enguany entre, el 5 i el 8 de maig. L’Ajuntament de Salou posava ahir el crit al cel contra aquest paquet turístic que sembla cridat per engreixar la polèmica contra el Saloufest. Però l’arribada dels joves francesos del Karibean Spring Break, ni és nova, ni és desconeguda per alguns dels hotelers que s’han posicionat en contra del polèmic Saloufest i el tipus de turisme que representa.

«4 dies i tres nits sensacionals en mig d’un ambient calent, sense tabús, en el complex més bonic de la Costa Daurada: Salou», així és com es promociona l’experiència turística entre els francesos. I ben barat, «a partir de 275 euros per persona», segons anuncia l’agència organitzadora. Festes a alguns locals coneguts de la Costa Daurada, com Pachá, visites a Aquopolis i PortAventura, sangria il·limitada i festes temàtiques a vaixells, són altres dels atractius de l’oferta.

Quan encara queda el regust de la polèmica que cada any suscita l’arribada dels universitaris britànics del Saloufest, l’Ajuntament de Salou, a través del seu Patronat Municipal de Turisme, s’afanava ahir a mostrar públicament el seu rebuig enèrgic contra aquest paquet turístic en considerar que atempta contra la imatge turística de la capital de la Costa Daurada i la seva estratègia de promoció. Però el Karibean Spring Break no és nou: es ve realitzant des del 2011, com a mínim. La prova és el rastre que els mateixos organitzadors, Deejay Events, i els turistes –als quals anomenen springbreakers– han deixat a les xarxes socials i a Internet al llarg dels darrers anys.

La mateixa web que publicita el paquet turístic mostra vídeos de l’edició de l’any passat, on el principal reclam és la macrofesta amb dj a la discoteca de la Pineda Pachá de la Pineda, noies en tanga a ritme de reggaeton i les festes temàtiques als vaixells –un total de sis– on els francesos ballen i beuen a uns quilòmetres de la costa.

«Estem totalment en contra d’aquest paquet perquè ataca frontalment la nostra estratègia de promoció com a primera destinació d’oferta familiar i com a destinació esportiva», reiterava ahir el gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla. Malgrat això, el Karibean Spring Break és conegut entre els hotelers. Els francesos s’allotjaran enguany a l’hotel 4R Playa Park Salou, però l’any passat ho van fer a l’Hotel Best S0l d’Or. L’establiment pertany a la cadena Best Hotels, que dirigeix David Batalla, president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, qui enguany s’alineava amb l’Ajuntament per mostrar públicament el seu rebuig contra la imatge que ofereixen del municipi el turisme de «borratxera» paquets turístics com el Saloufest.

El ganxo: Barcelona

Tot i que el nombre de turistes que atreu el paquet no és, ni de bon tros, tan gran com el de Saloufest i el seu comportament a la vía pública ha passat desapercebut durant aquests anys –o almenys no ha provocat el rebuig que provoquen els britànics de Saloufest– el Patronat de Turisme ha anunciat que demanarà el cessament immediat de l’ús del nom de Salou relacionat amb aquesta oferta. Però, els organitzadors utilitzen només Salou com a topònim per ubicar l’hotel i les festes. El paquet turístic s’anuncia com a «Karibean Spring Break. Barcelona».

L’any passat, a Best Hotels

El presidentde la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragonava comparèixer el passat 17 de març per mostrar el seu rebuig contra el Saloufest i el tipus de turisme que representen. Ho feia amb la Generalitat, l’Associació d’Hotelers de Salou, Cambrils, la Pineda i l’Ajuntament, tot i que un dels seus hotels va allotjar els joves del Karibean Spring Break l’any passat, tal i com es pot veure al vídeo promocional.

L'Ajuntament repudia ara un 'Saloufest' francès que se celebra des de fa anys

L'Ajuntament repudia ara un 'Saloufest' francès que se celebra des de fa anysCedida

tracking