Diari Més

Turisme

Un grup tarragoní de l'Imserso acaba amotinat a Canàries per l'«engany» de l'agència de viatges

Denuncien la UTE Mundiplan per allotjar-los en apartaments a Tenerife en lloc de l’hotel de quatre estrelles que havien contractat

Un grup tarragoní de l'Imserso acaba amotinat a Canàries per l'«engany» de l'agència de viatges

Un grup tarragoní de l'Imserso acaba amotinat a Canàries per l'«engany» de l'agència de viatgesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de persones de la tercera edat que prenen part d’un viatge de l’Imserso a les Canàries han denunciat l’organitzadora de la comitiva, la UTE Mundiplan, per modificar, a bord del mateix bus que els traslladava al seu hotel de destí, les condicions del paquet de vacances. Al grup, integrat per 28 viatgers, hi havia famílies de diverses localitats de la demarcació. Tots ells havien contractat el viatge a través d’agències acreditades per l’Imserso a Tarragona, i abonat prèviament vora 580 euros per dues setmanes a Lanzarote i Santa Cruz de Tenerife. El grup va amotinar-se en la segona aturada del trajecte, a Puerto de la Cruz, divendres, en entendre que «ens han portat a uns apartaments paupèrrims, amb menjar horrorós i habitacions tercermundistes», apunta una de les viatgeres, Encarnación del Poyo, de Reus. El contracte concretava la pernoctació a l’hotel Catalonia Las Vegas, de quatre estrelles, però tots van anar a parar als Apartamentos Pez Azul, de tres claus. Mundiplan acumula queixes i denúncies per fer variacions a les condicions a última hora, entre les quals la d’aquest grup, que va traslladar la situació a la policia local de Puerto de la Cruz, s’adreça ara a Consum, a l’Imserso i no descarta «fer-ho per via judicial, per estafa».

En el document de la denúncia, a què ha tingut accés aquest diari, Del Poyo, «com a portaveu d’un grup de jubilats de la província de Tarragona», deixa constància que «fins i tot algunes persones del grup han deixat de menjar per determinats problemes de salut, costejant-se elles mateixes el seu menjar fora de l’establiment». També detalla, que el grup ha omplert un full de reclamacions als Apartamentos Pez Azul, que aquestes 28 persones s’han dreçat als responsables de l’empresa Mundiplan «i no només no els han fet cas ni han intentat solucionar el problema, sinó que els han animat a que denunciessin» i que han formulat un escrit on exposen tot allò ocorregut en sentir-se «enganyats i fins i tot estafats». Al llibre de reclamacions dels apartaments, Del Poyo apunta l’«incompliment del contracte de l’empresa Mundiplan, adjuntant informe i firmes del grup».

L’estat del menjar i del mobiliari

I és que la UTE Mundiplan – integrada por Iberia, Alsa, Gowaii i IAG7 Viajes– «ja ens havia comunicat un canvi d’hotel el dia abans de sortir de viatge. Entenem que pot haver imprevistos i no teníem problema pel canvi sempre que el nou hotel fos de la mateixa qualitat». Després, un cop completada la primera setmana d’estada a Lanzarote, i en el moment de fer el desplaçament fins al Puerto de la Cruz, «va ser al bus a què ens havien fet pujar després d’aterrar quan ens van dir que hi havia un altre canvi, i ens van portar aquí». Llavors, «ens vam reunir i vam decidir amotinar-nos a la porta dels apartaments», prossegueix Encarnación del Poyo, que diu que «vam dir que no volíem sortir, que volíem un hotel de les mateixes condicions. De Mundiplan, van deixar passar el temps fins que ens va caure a sobre la nit perquè no tinguéssim més remei que quedar-nos. Som persones de la tercera edat i, algunes, com és normal, en condicions no massa resolutives». Els afectats van desplaçar-se, l’endemà, a les oficines de l’empresa a les illes, però «ens van dir que allò era el que hi havia, que denunciéssim».

Als apartaments, «ja són vàries les persones que han sigut visitades pel metge per problemes digestius, a un home se li va trencar a cadira i va caure mentre esmorzava i tot està en un estat lamentable», manté Del Poyo, que entén que «els apartaments no ens han enganyat, ofereixen el que tenen, qui ho ha fet ha estat Mundiplan, que ens va vendre una cosa que no és». L’Imserso va adjudicar a la UTE Mundiplan el lot que agrupa els viatges a les Balears i les Canàries, que suposa uns 198 milions d’euros per temporada. El grup, allotjat encara ara als Apartamentos El Pez, no tornarà a casa fins divendres.

tracking