Diari Més

Els vins de trepat, propis de la DO Conca de Barberà, reben un distintiu

El Palau Robert de Barcelona acollirà l'acte de presentació del distintiu l'11 d'abril

Els vins de trepat, propis de la DO Conca de Barberà, reben un distintiu

Els vins de trepat, propis de la DO Conca de Barberà, reben un distintiuDO Conca de Barberà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'objectiu de donar a conèixer i impulsar la varietat autòctona de trepat, la DO Conca Barberà ha creat el distintiuTrepat, que els seus cellers començaran a implementar aquest any, a partir del mes d’abril. El Consell Regulador vol potenciar el fet que la denominació concentra la gran part de la producció mundial d'aquesta varietat.El distintiu Trepat només estaran autoritzats a portar-lo aquells vins que siguin monovarietals degudament etiquetats i protegits per la DOP Conca de Barberà. D'aquesta manera es donarà una garantia DO i d'auntenticitat de la Conca de Barberà, posant al mercat uns vins de qualitat, únics i exclusius.

La presentació en societat del distintiu Trepat serà l'11 d'abril al Palau Robert de Barcelona, en un acte on tots els cellers elaboradors de trepat que portaran el distintiu donaran a tastar els seus vins. L'acte començarà a les 18h de la tarda i s'allargarà fins les 21h.

La varietattrepat

Elsvins de la Conca de Barberà tenen el seu referent diferenciador en aquesta varietat autòctona de raïm negre: el trepat. Una varietat que proporciona vins delicats, afruitats, frescos amb notes especiades i lleugera graduació alcohòlica.La iniciativa de crear un distintiu per als vins monovarietals elaborats amb trepat té l’origen en la tradició i cultura de la viticultura en aquest territori d'aquesta varietat que data d’abans de la fil·loxera.Però va ser a partir del 2004, quan va sortir al mercat el primer vi negre de trepat, que s’ha apostat per reivindicar aquesta varietat. Viticultors i cellers han posat l’accent en la diferenciació respecte altres vins, ressaltant l’especificitat d’un territori i una terra. Després de 10 anys ja hi ha una vintena de vins monovarietals de trepat vinificats com a negres, 11 referències de rosat i una de blanc. El que suposa que cada cop hi ha registrats més hectolitres de vi trepat qualificats, una xifra que puja cada any.El trepat és el caràcter únic que diferencia aquesta DO de la resta i a la Conca de Barberà es concentra quasi el 100% de les plantacions d'aquesta varietat de tot l'Estat i del món.Actualment estan registrades unes 1100 hectàrees a la Conca, ihi ha 16 cellers interessats en aplicar el segell als seus vins i tots ja tenen vins reconeguts per poder-ho fer.

tracking