Diari Més

Calafell

Calafell reclama als operadors de comunicacions que solucionin els problemes d'accés a la xarxa de telefonia i internet

El consistori ja s'ha reunit amb Movistar, i més endavant convocarà Vodafone, Orange, i no es descarten operadors més minoritaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha començat a pressionar els operadors detelecomunicacions perquè solucionin ja els problemes que pateix en el municipi en aquest àmbit. Principalment són les dificultats amb la cobertura mòbil i amb l’accès a la telefonia bàsica i a internet, que s’agreugen en èpoques de creixement demogràfic puntual, com latemporada turística.

El consistoris'ha reunitamb Movistar, que és l’operador dominant en el mercat i amb mésinfraestructura en el territori.Properament, l’Ajuntament convocarà també Vodafone i Orange,sense descartar operadors més minoritaris que puguin oferir solucions. En la reunió amb Movistar, l’operador ha confirmat que té planificat el desplegament de la xarxa defibra òptica a Calafell. De fet, ho tenia previst per al primer semestre d’enguany, però ho té paralitzatperquè està pendent de la regulació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)que obliga Movistar a llogar la seva infraestructura a altres operadors. Segons aquest operador, talsituació es desbloquejarà quan la CNMC estableixi definitivament el preu i les condicions de la cessió.Un cop resolta aquesta qüestió, que no té data, el desplegament començaria el més aviat possible.

Movistar calcula uns tres mesos d’obres i arribar a entre el 90 i el 95% de la població. En la reunió,Movistar i Ajuntament van acordar que, arribat el moment, es consensuarà un pla de desplegamentper minimitzar l’impacte de la instal·lació.Movistar va informar també que no fa manteniment ni inversió sobre l’actual xarxa de coure, itampoc dóna nou servei basat en aquesta xarxa, ja que ha de ser substituïda per la fibra òptica.L’Ajuntament ha exigit que la fibra arribi on no arriba ara la xarxa de coure, per no perpetuar elproblema dels usuaris que no poden tenir telèfon fix i, en conseqüència, tampoc ADSL. Movistar s’hiha compromés.

La situació de la telefonia

mòbil

«Però no oblidem que la telefonia mòbil és un altre problema seriós per als veïns,comerciants i empresaris de Calafell, per no parlar dels visitants, quan som un municipiturístic», diu el president de la comissió municipal de Transparència i Participació, José ManuelTejedor. L’Ajuntament ha collat també Movistar, com ho farà amb els altres operadors, perquè millorinla cobertura.

En aquest sentit, Movistar ha informat que, abans de l’estiu, actualitzarà a la tecnologia 4G les sevesantenes al terme municipal de Calafell. A més, l’operador ha plantejat la necessitat d’instal·lar novesantenes per millorar la cobertura i l’Ajuntament s’ha ofert a utilitzar edificis municipals per simplificarel procés.

tracking