Diari Més

El govern tomba la creació d'una comissió d'investigació per la Duana

Els grups de CiU i PSC a Salou voten en contra de la proposta de C’s, PP, ERC i Guanyem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Salou va tombar ahir la proposta de crear una comissió d’investigació sobre la Duana. Ho feia l’equip de govern, amb els vots a favor de CiU i PSC. La proposta es va debatre ahir en el ple extraordinari convocat a petició dels grups municipals de C’s, PP, ERC i Guanyem Salou. Aquests havien sol·licitat la creació d’una comissió d’investigació per «depurar les responsabilitats polítiques que poguessin existir envers l’interlocutòria de data 26 de gener de 2016 dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna a l’Ajuntament a pagar una indemnització de 3.839.822 euros a la propietat del terreny de l’antiga duana, Amsamar S.A».

L’alcalde, Pere Granados, defensava l’actuació que s’ha dut a terme respecte de la Duana tot referint-se a un informe emès per la cap dels Serveis Administratius Territorials (SAT) de l’Ajuntament on afirma que «l’Ajuntament de Salou davant del recurs contenciós administratiu, així com en les actuacions jurídico-administratives posteriors, i en la tramitació i aprovació de la modificació puntual del POUM ha obrat amb total correcció jurídica i procedimental, essent la més adient, respectant els principis d’eficàcia i celeritat que han de presidir tota actuació administrativa». Aquest informe desgrana en una quinzena de pàgines el detall de l’actuació, i conclou que «l’actuació de l’Ajuntament ha estat correcte en tot moment, tant en fase administrativa com jurisdiccional, subjectant-se a la legalitat vigent, tant a nivell urbanístic, de procediment administratiu i jurisdiccional, en el marc de les seves competències; sotmeses al que preveu la legislació en matèria de règim local, i amb la voluntat i l’interès propi de servir en tot moment als interessos generals», segons informava ahir l’Ajuntament de Salou.

«La pròpia interlocutòria del TSJC falla a favor de l’Ajuntament pel que fa als interessos legals de demora, en apreciar pels tractes entre les parts tendents a aconseguir una satisfacció via modificació del planejament i només estima el pagament d’interessos en una part del temps transcorregut», deia Granados. L’informe jurídic també assenyala –com llegia Granados– que «el jutge aprecia una praxis prou correcta a l’Ajuntament i així ho manifesta en aquella (interlocutòria)».

Segons l’executiu local, després de les intervencions dels diversos grups va ser el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, l’encarregat de defensar la legalitat de l’actuació del consistori. El regidor feia una cronologia dels fets en la que es posava de manifest que arran de l’aprovació de la revisió del POUM a l’any 2003, l’empresa va presentar un recurs contenciós-administratiu «en el qual es falla una sentència en data 15-06-2010, per la qual es reconeix a favor d’aquella entitat, una vinculació singular i el dret a percebre una indemnització compensatòria a determinar en execució de sentència». Malgrat tot, assenyalava el regidor «l’esmentada sentència no anul·la al POUM, que és el que pretenia l’actora, sinó que el declara conforme i ajustat a dret i matisa que l’actuació de l’Ajuntament amb la nova qualificació, no ha estat ni arbitraria, ni antieconòmica, no havent-se extralimitat el seu exercici».

El regidor, també deia que «l’actuació de l’Ajuntament ha estat correcta i ajustada a la legalitat, sempre vetllant pels interessos públics, com queda acreditat en tots els expedients administratius».

tracking