Diari Més

La Nou de Gaià

Terra de vins i de cervesa

Xavier Baduell va crear la cervesera 'La Nou' fa aproximadament un any, als baixos de la casa familiar de la Nou de Gaià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Xavier Baduell, un jove de 32 anys de la Nou de Gaià, és conscient que la província tarragoninaes molt ricapel que fa a la cultura vitivinícola. Però també té molt clar que la cervesa hauria d'aconseguirel mateixtracte, o si més no similar: «Aquí es produeixen vins molt bons, però també cervesa amb molta qualitat», afirma.

Un altre concepte que també té molt present és que els productes de proximitat estan de moda: fruita i verdura, mel, productes làctics. I la cervesa artesanano podria ser menys. És per això que fa gairebé un any va crear la cervesariaanomenada ‘La Nou’, ubicada als baixos de la casa familiar del poble. Al seu pare sempre li havia agradat destil·lar vermut, vinagre, i finalment es va enganxar a la cervesa. El Xavier també es va unir al hobby del seu pare, i després de diversos anys fent cervesa pel consum propi, i animat pels familiars i amics, va acabar creant la cervesera ‘La Nou’. «La gent deia que el producte era molt bo, i vaig pensar: I per què no?». Així que Baduell va acabar creant l’empresa, i fent d’aquest hobby la seva feina actual.

Un producte pròxim i de qualitat

«Tinc molt clar que no vull deixar de ser un productor artesà i de proximitat», afirma rotundament. El mètode que emprèn per crear la beguda és conegut com a ‘Slowbeer’: «Bé, Slowbeer és la marca de les màquines», explica. «Però també és una manera més natural de fer cervesa, utilitzant productes pròxims de la zona». I el resultatés conegut com a 'Craft Beer', o el que és el mateix, cervesa artesana.És per això que el preu d’aquest tipus de producte sempre és més elevat que el que fabriquen les multinacionals, però la qualitat també és millor. «Els clients que busquen aquestes cervesesja saben que sempre seranmés cares que les marques que trobem més habitualment als supermercats», aclareix Baduell. De fet, el seu producte no es troba en grans superfícies, sinó que està a la vendaen botiguesespecialitzadesi en restaurants i bars de la província.

«El gran pas que vaig fer en el negoci va ser quan vaig contactar amb un distribuidor extern», confessa Baduell. «Va ser llavors quan el producte va començar a tenir més sortida. Perquè abans, fent-ho tot jo sol, era molt complicat». Des de llavors la cervesa ha arribat a locals de Reus, Tarragona, Torredembarra, i diverses poblacions més de la zona. L'ofertade moment està en tres tipus de cerveses: «Una és una recepta belga; tambéen faig una de blat, i finalment una rossa suau».

Terra de vins i de cervesa

Terra de vins i de cervesaElena Pedrola

tracking