Diari Més

L'ajuntament de Bellvei tanca el poliesportiu municipal per manca de seguretat

Serà per un període provisional d’entre quatre i vuit mesos per tal de fer les obres corresponents i adequar les instal·lacions a la normativa actual de seguretat contra incendis.

L'ajuntament de Bellvei tanca el poliesportiu municipal per manca de seguretat

L'ajuntament de Bellvei tanca el poliesportiu municipal per manca de seguretatLourdes Meroño

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de l’ajuntament de Bellvei s’ha vist obligat a tancar el poliesportiu durant un mínim de 8 mesos per haver detectat que les condicions de seguretat contra incendisno eren suficients per exercir l’activitat. Durant aquest temps, caldrà comprovar i fer un certificat d'ignifugació (inexistent) de tota la coberta, així com fer les accions pertinents perquè el parament del terra, parets i sostre assoleixin els graus d’ignifugació reglamentaris que no tenen, així com obrir una nova sortida d’emergència, posar més boques d’incendi i dotar les instal·lacions de més extintors. Tot això s’estima que tindrà un cost de cent mil euros, més les indemnitzacions a l’empresa Joc Net que és qui va guanyar la licitació fa vuit mesos, que no podrà fer ús de les instal·lacions durant el temps que duri el tancament i s’executin les obres.

L’actual consistori indica que el poliesportiu va ser recepcionat per l’anterior govern de CIU l’any 2006 i que ja aleshores sabien que hi havia aquestes deficiències perquè la Generalitat de Catalunya ja va tramitar en aquell moment un informe, concloent que les condicions de seguretat contra incendis no eren suficients, al qual van fer cas omís i va acabar en un calaix. No obstant i tot i portar cinc anys al govern, és ara quan s’han adonat del perill que realment comporta.

Podria haver estat un Madrid Arenas

Segons indica l’actual govern municipal, ha descobert aquests error després que diferents promotors culturals i d’oci s’haguessin interessat en llogar les instal·lacions, però els informes tècnics eren negatius perquè no reunia els mínims de seguretat previstos per la llei. Tot i així i des de fa més de sis anys, el propi consistori ha estat promovent i celebrant festes multitudinàries tant per cap d’any com per les festes majors del municipi que podien haver acabat en tragèdia al no estar equipat tal i com marquen les normatives de seguretat.

tracking