Diari Més

Els millors jugadors infantils d'escacs competeixen a la Pineda

L’Hotel Palas ha acollit el Campionat de Catalunya d’edats, amb la concurrència d’un gran nombre de participants

Els millors jugadors infantils d'escacs competeixen a la Pineda

Els millors jugadors infantils d'escacs competeixen a la PinedaCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jugadors d’escacs menors de 18 anys de tot Catalunya s’han trobat aquests dies de Setmana Santa a l’Hotel Palas de la Pineda per disputar el torneig que ha de servir per premiar els millors dels millors. En total, han estat més de vuitanta els clubs d’escacs del país que han viatjat fins a la Pineda per participar al Campionat de Catalunya.

La convocatòria estava adreçada als jugadors menors de 18 anys, que han competit en sis categories: Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14, Sub-16 i Sub-18. Una bona part d’aquests s’han allotjat els dies en què ha durat la competició (del 19 al 24 de març), al mateix hotel del campionat.

Els esportistes s’han enfrontat seguint el sistema suís, és a dir, dos a dos, i de manera que, a cada ronda, els jugadors s’enfronten a competidors que tenien la mateixa puntuació que ells, o similar. El ritme de joc de les partides va ser, a la categoria sub-8, de 40 minuts, mentre que per a la resta de categories va ser de 90 minuts, amb un ritme de dues o tres partides per dia. Francesc Xavier Ferran, professor d’escacs del Club d’Escacs de Tarragona, que va anar a la Pineda amb una desena de jugadors, explicava que els nens i joves vivien l’experiència amb una barreja de nervis i emoció, tant pel fet de competir com per passar uns dies a l’hotel, veient com juguen altres nens. «I si perden alguna partida, surten a l’aire lliure, juguen una estona i els passa el disgust», apuntava Ferran.

Els pares i mares dels jugadors han pogut acompanyar els seus fills en aquesta estada, i eren molts els adults que esperaven fora de les sales de competició a que els seus fills acabessin les partides per rebre’ls i acompanyar-los.

Amb la intenció que la competició esdevingui també una trobada de lleure compartit, la Federació Catalana d’Escacs va programar tot un seguit d’activitats paral·leles al campionat. Així, el primer dia es va celebrar un concert inaugural amb Anna Blasco i Guillem Serra, un duet de jazz i soul. Diumenge dia 20 es va celebrar un campionat de puzles, així com un campionat de partides llampec entre delegats, acompanyants i esportistes de les categories sub-14 a sub-18.

Dimarts dia 22 hi va haver un tast de vins de la DO Conca de Barberà per als adults i una gimcana per als petits, i durant tots els dies de competició els participants van poder contemplar una exposició de fotografies de Pau Pascual.

La Federació Catalana d’Escacs, promotora del campionat, va ser creada l’any 1925, compta amb, aproximadament, 230 entitats afiliades i més de 7.000 practicants amb llicència federativa a tot el país. El Club d’Escacs de Vila-seca també en forma part.

Els millors jugadors infantils d'escacs competeixen a la Pineda

Els millors jugadors infantils d'escacs competeixen a la PinedaCristina Serret

tracking