Diari Més

La fibra òptica s'incorpora a les llars de Montblanc

S'han aportat 10 quilòmetres de fibra òptica i 16 de canalitzacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori montblanquí ha anunciat a la Sala de Plens de l'Ajuntament, l'arribada de la fibra òptica a les llars del municipi.

A l'acte hi han intervingut Francesc Benet, regidor de Serveis de l'ajuntament, Oriol Pallissó, regidor de Noves Tecnologies, i Jordi Bel, tècnic i responsable de Montblanc Digital. També hi ha assistit Josep Andreu, alcalde de Montblanc.

Francesc Benet ha començat la seva intervenció anunciant l'arribada de la fibra òptica a les llars de Montblanc. Benet ha mostrat la seva alegria pel fet que Telefònica«hagi donat el pas endavant» per tal d'assolir-ho, i ha assenyalat que el consistori montblanquí, actualment, està treballant per un projecte de telecomunicacions en què «l'estesa de fibra òptica i la cobertura de telefonia són objectius principals». A més, el regidor de Serveis ha manifestat que «volem estimular els diferents operadors perquè participin» en aquesta iniciativa.

Actualment, s'han aportat 10 quilòmetres de fibra òptica i s'han realitzat 16 quilòmetres en canalitzacions, i s'està col·laborant amb Telefònica per tal que no hi ha hagi drenatge aeri. La infraestructura que es desplegarà per estendre la fibra òptica serà la mateixa que s'està utilitzant en aquests moments. De moment, l'exclusivitat de la senyal de la fibra la té Telefònica, però aviat es liberalitzarà el servei.

Per acabar, Francesc Benet ha comunicat que la cobertura es realitzarà en dues fases: la primera, en què està previst arribar a la major part de carrers possibles i a unes 3.000 llars, i una segona en què s'arribaria a la resta de llars i carrers i als polígons industrials.

Per acabar, Jordi Bel ha manifestat que Telefònica està treballant en la distribució de la xarxa troncal, i està previst que el desplegament finalitzi durant els mesos d'estiu.

Per a tenir més informació del projecte, es pot consultar la web de Montblanc Digital: www.montblancdigital.cat

tracking