Diari Més

Música

«Hem guanyat en qualitat d'artistes i en quantitat de públic»

Colmenar, director, creu que el Dixie és un èxit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona es va acomiadar ahir del festival més gran de música de la ciutat, el Dixieland. A una oferta musical més variada i àmplia que mai, s’hi va sumar una major aposta pel ball. Sobretot gràcies, entre d’altres, a la ballarina de xarleston Ksenia Parkhatskaya, que va participar amb diferents bandes i que ha allargat la seva estada a la ciutat un dia.

El festival també va fer una nova inversió en programació pròpia, com explicava el director artístic Kike Colmenar: «Vam programar tres actuacions pròpies i han estat un èxit. Avui ja estem pensant en què volem fer l’any vinent». A més, estan especialment satisfets de què totes les sales, que van assolir l’aforament màxim gairebé totes les nits, han rebut públic molt diferent, en edats i en estils. Això, per Colmenar, significa més haver generat públic nou: «Si dissabte a la nit teníem totes les sales plenes, hi havia més de dues mil persones escoltant Jazz al mateix temps».

De cara a la següent edició volen potenciar els punts forts d’aquesta, el ball i la producció pròpia i sobretot, organitzar molta més música al carrer, que és una de les assignatures pendents del festival.

El Dixieland fa 22 anys que existeix, i després d’alguns entrebancs amb les retallades a cultura, ha sabut crear una marca consolidada.

«Hem guanyat en qualitat d'artistes i en quantitat de públic»

«Hem guanyat en qualitat d'artistes i en quantitat de públic»Cristina Aguilar

tracking