Diari Més

El Morell renova la Plaça de l'Estatut amb tres espais infantils

La previsió és que l'espai s'obri aquest estiu

El Morell renova la Plaça de l'Estatut amb tres espais infantils

El Morell renova la Plaça de l'Estatut amb tres espais infantilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Morell segueix desenvolupant el seu pla de millora dels espais i béns comuns i, en aquest sentit, la regidoria d’Urbanisme ha iniciat aquest mes de març els treballs de renovació i millora de la Plaça de l’Estatut. Aquest és un dels espais més emblemàtics i concorreguts del municipi morellenc, que amb aquesta actuació veurà millorada tant la seva fesomia com la utilitat pràctica de l’espai per als veïns i veïnes del Morell.

La intervenció que s’està duent a terme a la Plaça de l’Estatut compta amb un pressupost aproximat de 200.000 euros i s’allargarà durant quatre mesos. Així, la previsió és que l’espai es pugui reobrir al públic aquest proper estiu. Mentrestant, s’hi realitzarà tant l’obra civil com la instal·lació del mobiliari urbà i la creació de tres espais diferenciats de jocs infantils. Cadascun d’ells estarà destinat a infants de diverses franges d’edat: de 0 a 3 anys, de 3 a 8 anys i majors de 8 anys. Així, els nens i nenes del Morell podran jugar en un espai millorat i més segur, ja que també s’hi instal·larà un paviment de cautxú que actua com a amortidor en cas de caiguda.

Així mateix, les obres que s’estan duent a terme a la Plaça de l’Estatut també inclouen la creació d’una plaça de formigó que acollirà diferents usos, des dels jocs i el patinatge fins al desenvolupament de petits actes públics. L’actuació en aquest punt del municipi es completa amb una plaça central de paviment tou, així com amb una zona verda perimetral, integrada per arbustos i plantes diverses.

D’altra banda i a fi de minimitzar l’afectació a la mobilitat dels morellencs i les morellenques, la Plaça de l’Estatut i la vorera que la delimita han estat tancades al trànsit de vianants mentre durin les obres, que suposen intervenir en un total de 3.000 metres quadrats per millorar-ne l’ús amb nou mobiliari urbà, nous espais de joc infantil i noves zones verdes. Tot plegat suposa donar continuïtat al pla de millora dels espais públics i béns comuns del Morell, una iniciativa de la regidoria d’Urbanisme en la qual s’emmarquen actuacions recents, com la que el passat mes de desembre va permetre renovar i millorar diversos carrers, especialment els del centre del municipi.

tracking