Diari Més

Costa Daurada

Arriben els primers britànics del Saloufest amb la polèmica de fons

Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms és un dels equipaments privats al que l’operador ha hagut de recórrer

Un grup de Saloufest amb samarretes reivindicant que «és una ida estúpida mirar el que fem».

Arriben els primers britànics del Saloufest amb la polèmica de fonsOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera tongada d’estudiants britànics dels 7.200, aproximadament, que visitaran la capital de la Costa Daurada a través del festival Saloufest, van començar a arribar ahir. Alguns grups dels joves universitaris es van començar a veure per alguns dels establiments d’oci de Salou. Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms és, d’altra banda, un dels equipaments que l’operador I Love Tour ha contractat per acollir les activitats dels joves que tant de rebuig han suscitat entre els ajuntaments –entre aquests el de Salou–i part del sector hoteler. Al llarg del matí d’avui, prop de 200 joves britànics faran cap al Club Natació Reus Ploms. «Utilitzaran la piscina, la pista sintètica de bàsquet i la d’hoquei patins», assegura el gerent del club esportiu, Alfred Pitarch. És una de les instal·lacions del sector privat –que ja ha treballat altres anys amb I Love Tour– que l’operador turístic ha hagut de contractar, davant la negativa d’ajuntaments com el de Reus i el de Salou a cedir les municipals. Alfred Pitarch afirma que el CN Reus Ploms acull el Saloufest perquè la seva experiència amb els turistes britànics, al llarg dels darrers anys, és positiva.

«Nosaltres no hem tingut mai cap problema. Per preservar la seva privacitat, enguany posarem tres vigilants a l’interior de les instal·lacions i a les portes del club», afirmava Pitarch ahir.

La conducta dels universitaris britànics, especialment a les nits, és un dels principals motius pels quals l’Ajuntament de Salou vol que el paquet turístic es desvinculi completament del nom de la capital de la Costa Daurada.

L’any passat, una jove del Saloufest va resultar ferida de gravetat després de precipitar-se des d’un balcó de l’hotel Jaume I. Aquesta va ser la gota que va vessar el got i que va desfermar la polèmica. Precisament aquest hotel, que ha estat un dels establiments que ha acollit els universitaris al llarg d’aquests 16 anys, romania completament tancat.

tracking