Diari Més

Turisme

Les reserves d'última hora i el temps condicionen el turisme durant la Setmana Santa

Cases rurals i càmpings són els que esperen més visitants, sobretot durant els dies festius

Les reserves d'última hora i el temps condicionen el turisme durant la Setmana Santa

Les reserves d'última hora i el temps condicionen el turisme durant la Setmana SantaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elsector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es mostra molt prudent a l'hora de fer previsions de cara a les vacances de Setmana Santa. Des de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda tindran oberts una cinquantena d'establiments –un 60% dels seus associats– i no s'atreveixen a donar una xifra de previsió, tot i que són optimistes. Els càmpings de la demarcació oferiran unes 65.000 places i esperen una mitjana d'un 60% d'ocupació –alguns, fins i tot preveuen arribar al 100%–. A les Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals calculen superar el 90% durant els dies forts, però tenen poques esperances en la resta de la setmana. Tots ells estan pendents tant de la meteorologia com de les reserves d'última hora per poder assolir unes bones dades.

El fet que la Setmana Santa caigui, enguany, en dates molt primerenques, fa que el sector turístic de la demarcació de Tarragona estigui molt pendent del cel i de les reserves que es puguin fer a l'últim moment. Així ho ha expressat el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Eduard Farriol, que ha apuntat que molta venda«és d'avui per demà». En aquest sentit, ha assenyalat que «les perspectives no són dolentes», i que esperen que els quatre dies forts de la festivitat«acabin sent bons», ha afegit.

Cal tenir en compte que a hores d'ara només hi ha oberts poc més de la meitat d'establiments adherits a l'entitat, ja que molts no comencen la temporada fins al mes de maig. Així mateix, alguns visitants encara prefereixen les destinacions de neu i deixen les de sol i platja per més endavant. L'any passat, que la Setmana Santa va ser una mica més tard, els hotelers de la Costa Daurada van registrar una mitjana d'ocupació superior al 75%, segons dades de l'Observatori de Turisme.

Pel que fa als tres hotels que PortAventura World tindrà oberts aquests dies, esperen una ocupació d'entre el 85 i el 90%, mentre que l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada calcula superar el 70%.

La majoria de visitants es desplaçaran al territori des de l'estat espanyol –País Basc, Aragó, Galícia, Navarra i la Rioja–, però també hi haurà molt turista de proximitat català. La setmana posterior a aquestes vacances arribarà força turisme francès, han avançat, ja que al país veí fan festa uns dies més tard que aquí.

La majoria de càmpings, oberts

Els càmpings de la demarcació, gairebé tots oberts, preveuen sobrepassar les 100.000 pernoctacions, concentrades especialment entre Dijous Sant, el 24 de març, i Dilluns de Pasqua, el dia 28. Alguns establiments, però, fregaran el ple. És el cas del Càmping Prades Park on, tal com ha explicat la seva propietària, Mireia Sans, segurament arribaran al 100% durant les jornades més fortes. Es tracta d'unes vacances molt «desitjades», ha remarcat, ja que són «les primeres de l'any». Així, aquests dies rebran la visita, sobretot, de famílies amb nens, ha detallat, i també de parelles i grups de joves, la majoria catalans amb ganes de gaudir de la muntanya i de l'entorn rural.

Optimisme moderat a l'Ebre

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre superaran el 90% d'ocupació els festius de la Setmana Santa, però durant la resta de dies amb prou feines arribaran al 10% si no hi ha reserves d'última hora. Les dates primerenques en què se celebra aquest any el període de vacances i les bones previsions de neu al nord del país no ajuden a què els turistes escullin les destinacions de sol i platja i de l'interior ebrenc. «La gent ha tirat a la neu i sempre que la Setmana Santa vingui dins del març, passarà», ha lamentat Juanjo Bel, portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre). Tot i així, satisfacció per les previsions dels dies més importants de la festivitat perquè, al final, són les jornades en les quals es concentra la mobilitat.

tracking