Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil deté un 'capo' internacional de la droga a Roda de Berà

Tenia un magatzem llogat a la localitat des del qual distribuia droga per tota Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a Roda de Berà el màxim responsable d’una important organització internacional de narcotraficants, en el marc de la operació ‘Pande’. S’han fet dos registres domiciliaris, un a Roda i l’altre a Teià (Barcelona), on s’ha confiscatdocumentació i material relacionat amb la investigació. La banda criminal està ramificada a Espanya, Holanda i Suïssa.

L’operació en tanca una altra iniciada a principis de 2015, que tenia l’objectiu de desarticular una xarxa criminal assentada a Tarragona dedicada a gestionar la infraestructura necessària per introduir droga a Europa utilitzant diferents mitjans de transport per carretera.

El màxim responsable d’aquesta, de nacionalitat suïssa, es desplaçava des del seu país d’origen fins a Espanya amb molta freqüència, amb el propòsit de dirigir les operacions.

Durant la seves estades a Espanya, disposava en règim de lloguer una nau al polígon industrial de Roda de Berà, on es preparaven els vehicles per realitzar els transports de la substància il·lícita, comptant a més amb un habitatge en una zona residencial de Teià.

Dies abans de la detenció, va abandonar el territori espanyol per refugiar-se a Suïssa, intentant eludir la intervenció policial. El detingut, però, ha realitzat un últim viatge a l’estat amb la voluntat de destruir vincles i tancar la infraestructura que havia creat, moment en el qual se l’ha detingut.

Modus operandi

Les activitats de la organització es basaven en la custòdia i la distribució de marihuana des d’Espanya a altres païses europeus. Per el trasllat, utilitzaven vehicles amb doble fons, autocaravanes i semiremolcs, con el suport d’un vehicle llançadora per eludir els controls policials. Tota l’activitat estava dirigida pel cap de l’organització, que gestionava l’activitat des de Tarragona. Un grup de col·laboradors s’encarregaven de rebre els enviaments, la custodia i la distribució de la droga, i també de donar un aspecte lícit a les partides de diners obtingudes de la venda d’aquestes substàncies.

Material confiscat i detinguts

La macrooperació ha acabt amb 28 detinguts. En els registres efectuats s’han localitzat més de 180 quilos de marihuana, 5 quilos de cacina, 3 quilos de haixix, 763 plantes de marihuana, 150.000 euros en efectiu, eines per processar droga i diversos vehicles.

tracking