Diari Més

Camp de Tarragona

Dues escoles de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant s'incorporen a la jornada continuada

El sindicat FETE-UGT denuncien el poc interès de les administracions per estimular l’autonomia dels centres escolars.

L'interior d'una classe de l'escola Valdelors de Vandellòs.

Dues escoles de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant s'incorporen a la jornada continuadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs que ve les escoles Mestral, de l'Hospitalet de l'Infant, i Valdelors, de Vandellòs, s'incorporaran al pla pilot de la jornada continuada. La directora de Serveis Territorialsla directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes, ha indicat que els centres fa tres anys que s'hi ha interessat, i que compleixen tots els requisits per entrar-hi. El pla s'allargarà del 2016 al 2019, i té com a objectiu«millorar els resultats acadèmics de l'alumnat», ha especificat Rodes, a més de compatibilitzar«l'horari laboral de les famílies i l'horari escolar», ha conclòs.

Segons el Departament d’Ensenyament, fins ara aquesta prova pilot, que tracta de fer l’horari intensiu, de 9 a 14h, només es portava a terme a set escoles de tota Catalunya, i es concentraven principalment a zones turístiques i a nuclis disgregats. Fa dos mesos, Ensenyament va decidir ampliar tres anys més, com a mínim, aquest pla pilot, i ampliar el nombre d’escoles involucrades a dues per servei territorial. Els centres que volen formar part del pla pilot han de seguir uns requisits i ha de ser una decisió consensuada entre tota la comunitat educativa. Per poder formar part del pla pilot es necesita l’aprovació d’un 80% de les famílies, el vistiplau del consell escolar o explicar quines activitats extraescolars es faran.

Per la seva part, el sindicat FETE-UGT demana que els centres escolars tinguin autonomia suficient per administrar el seu temps i puguin presentar projectes propis. «Creiem que cada escola és un món, i s’ha d’adequar el funcionament depenent de les característiques del centre. S’ha de tenir en compte les peculiaritats de cada àmbit», explica Albert Tierrasseca, secretari de política sindical de Tarragona.

A més, el sindicat denuncia la poca transparència per part del Departament d’Ensenyament. «No entenem per quina raó l’administració no dóna resultats sobre aquest pla pilot de la jornada continuada», comenta Tierrasseca. Pel sindicat, la situació és tan greu que la setmana passada va denunciar presumptes pressions als equips directius de les escoles per tal que no valorin la proposta. «Creiem que hi ha hermetisme i que les administracions no tenen interès per estimular l’autonomia dels centres», conclou Tierrasseca.

tracking