Diari Més

«[...] i recordarà a vius i morts que en aquest mes de març hi ha un dia que en diuen dels poetes. De la poesia»

Olga Xirinacs és l’autora escollida per celebrar el Dia Mundial de la Poesia a Catalunya, el 21 de març

«[...] i recordarà a vius i morts que en aquest mes de març hi ha un dia que en diuen dels poetes. De la poesia.»

«[...] i recordarà a vius i morts que en aquest mes de març hi ha un dia que en diuen dels poetes. De la poesia.»Elena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

‘Preneu les roses’, ‘Nehmt die Rosen’, ‘Ddmet ifsan’ i així fins a 17 llengües més. Aquest és el títol del poema que Olga Xirinacs ha escrit per commemorar el dia Mundial de la Poesia a Catalunya, i és que la poetessa tarragonina ha estat l’autora escollida des de la Generalitat com a amfitriona del 21 de març.

La peça de Xirinacs ha estat traduïda a un total de 20 llengües, entre els quals hi ha les llengües parlades a l’estat espanyol, i d’altres d’europees, americanes, africanes i asiàtiques. El Consell Comarcal del Tarragonès també s’ha sumat a aquesta celebració, i pobles del Tarragonès realitzen diversos actes per commemorar la poesia, sempre centrats en la diversitat de llengües. I és que es fan lectures del textde Xirinacsen multitud d'idiomes: «És molt gratificant escoltar la mateixa poesia en tants idiomes diferents, i veure la diversitat de llengües que hi ha a la nostra regió», assegura el conseller Jordi Llopart.

Dimecresa la tarda els nens i nenes de l’escola Les Codinetes, de la Nou de Gaià, van realitzar un acte en el qual la música i les emocions es van barrejar amb la poesia. Rodolins, acròsticsipoemes d’autors tant nacionals com internacionals van ser els protagonistes de la vetllada, que va tenir lloc al Castell del Baró de les Quatre Torres, al Centre Cultural del poble. Els pares dels alumnes es van sumar a la lectura de la poesia d’Olga Xirinacs en català, castellà, anglès, francès i alemany. Aquesta darrera activitat també va tenir lloc a Creixelldimarts, on els assistents van poder escoltar el mateix poema en multitud de llengües, entre les quals hi havia l’àrab i l’alemany. El Catllar va ser seu de la mateixa activitat la setmana passada, i Roda de Barà ho serà dijous, mentre que el dia oficial de la celebració, el 21 de març, serà el Punt de Lectura Cal Cadernal de Salomó el que acollirà el mateix acte.

tracking