Diari Més

El Castell d'Els Garidells transformat en torre

Les restes són considerades Bé d'Interès Nacional Cultural

Imatge del Castell d'Els Garidells.

El Castell d'Els Garidells transformat en torreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el passat mes de generes va estar treballant en la consolidacióde la torre sud-oestdel Castell d'ElsGaridells, consideratBé d'Interès Nacional Cultural.Fa poc s'hi ha estat treballant per consolidar-ne una torre i ara s'estan acabant els treballs de desbrossament de la zona d'actuació.

Des de principis de 2015, latorre tenia perillde caure en via pública, per aixòl’Ajuntament, a instànciesdel tècnic municipal, vadecidir col·locar unes valles alcapdamunt del carrer Castell,per tal deminimitzar el trànsit devehicles ipersones.Paral·lelament,l’antic consistori va engegarunes negociacions ambla propietat del Castell, que van finalitzar al mesde maigambuna modificació pressupostàriade 50.000€ titulada'Adquisició del Castell i el seuentorn'. Apart, va sol·licitarun projecte de consolidació de latorre (3.699’28€)i unpressupost d’execució del’obra (22.210’46€).

Les primeres passes s’havienfet, però la compra no estavamaterialitzada i amb el canvide govern, els membres del

nou Ajuntament han desestimatl’opció d’adquirir el Castelli el seu entorn per aquestimport.

Tenint en compte que l'Ajuntament no es faria càrrec de l'obra, però queel perill seguia ben present, lapropietat i l’Ajuntament vanarribar a un acord pel qualhan firmat unconveni en quees subvenciona amb 15.000€l’actuació de consolidació dela torre sud-oest i una subvencióen espècie corresponenta la despesa de redacció delprojecte i la direcció d’obra.

Tot i que el pressupost inicialera superior, l’obra s’ha acabatrealitzant per 21.187’81€,garantint d’aquesta manera laseguretat dels veïns i mantenintviu un bé d’interès nacional

cultural.

tracking