Diari Més

Alcover es prepara per celebrar la Setmana Santa

S'han organitzat una quinzena d'actes que s'allargaran fins al 28 de març

Alcover es prepara per celebrar la Setmana Santa

Alcover es prepara per celebrar la Setmana SantaCedida - Arxiu Municipal/Jordi Ribellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcover ha organitzat una quinzena d'actes per celebrar la Setmana Santa i que s'allargaran fins el 28 de març. El programa és organitzat per la Confraria de la Sang juntament amb la Confraria de la Pietat i la Parròquia de l’Assumpció.

Els actes es van iniciar aquest passat cap de setmana, diumenge 13 de març, amb la participació dels Armats a la trobada d'armats celebrada a Mont-roig.

La Setmana Santa alcoverenca es rependrà aquest dissabte 19 de març amb una missa de vigília a les 19h. L'endemà 20 de març, Diumenge de Rams, es farà la tradicional benedicció de Rams a les 11:15h a l'Església Vella. Tot seguit s'anirà en processó a l'església Nova per a celebrar la Missa. A les 17h tindrà lloc el Viacrucis al Calvari amb la presència dels armats de la vila. A les 19:30h, el Convent de les Arts d'Alcover acollirà el concert de Ensemble O Vos Omnes, un viatge per la història de la música a través d'obres composades per l'Ofici de Tenebres, pels principals autors del Renaixement fins als compositors d’avui en dia.

Dimecres 23 de març a les 20h es durà a terme la celebració penitencial a l'Església Nova. I Dijous Sant, 24 de març, es celebrarà en el mateix indret els típics actes del Sant Sopar a les 20h i a les 23h, l’Hora Santa.

Divendres Sant, 25 de març, continuaran els actes i ja a les 8h s'ha programat el tradicional Viacrucis al Calvari i tres hores més tard, a les 11h, es celebraran les set paraules. A les 18:30h tindrà lloc la Celebració litúrgica de la Mort del Senyor amb l'exhibició dels armats a la Plaça Nova i finalment, a les 22h, la tradicional processó del Sant Enterrament pels carrers del nucli antic de la vila. En finalitzar, a l'Església Nova, es cantarà el Miserere, el més conegut dels salms penitencials, recuperat fa uns anys per part de l'EMMA (l'Escola Municipal de Música d'Alcover).

L’endemà Dissabte Sant, 26 de març, a les 22:30h es durà a terme la Solemne Vetlla Pasqual, una missa en sufragi dels difunts de les Confraries. El diumenge de Pasqua, 27 de març, a les 12h es celebrarà la Missa Solemne a l’Església Nova i el Dilluns de Pasqua 28 de març, es finalitzà el programa amb la Missa a l’Ermita del Remei, a les 11 del matí.

Tots els actes compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover i el suport de les entitats locals de l'EMMA, el Cor Parroquial i el Col·lectiu de Dones.

Alcover es prepara per celebrar la Setmana Santa

Alcover es prepara per celebrar la Setmana SantaCedida - Arxiu Municipal/Jordi Ribellas

tracking