Diari Més

CONSTANTÍ

Les esquerdes obliguen a tancar l'església de Sant Feliu de Constantí

Els moviments estructurals suposen un perill i es buscarà un lloc alternatiu on celebrar les litúrgies

Les esquerdes obliguen a tancar l'església de Sant Feliu de Constantí

Les esquerdes obliguen a tancar l'església de Sant Feliu de ConstantíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí està tancada al culte des del passat dimarts. Els moviments estructurals de l’edifici han provocat esquerdes a la planta i no ofereix garanties de seguretat als feligresos, segons hi ha comunitat l’Arquebisbat de Tarragona a través d’un comunicat.

Les celebracions religioses se celebraran a un lloc alternatiu «que la mateixa parròquia establirà l’acord amb les possibilitats que disposi», segons l’Arquebisbat.

Durant els darrers anys, els moviments de massa del subsòl per la humitat del terreny i la topografia on està construïda l’església, han produït moviments a la seva planta que han derivat en esquerdes en l’edifici.

Segons apunta l’Arquebisbat de Tarragona, entre els anys 2013 i 2016 s’han dut a terme apuntalaments a les parts més afectades de la parròquia i, paral·lelament, s’han encomanat a empreses especialitzades diferents estudis del subsòl i de les característiques constructives de l’edifici. El darrer informe ha estat el que ha elaborat l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya, que depén de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’Arquebisbat s’assegura que la situació actual ha estat valorada recentment en una reunió de la comissió d’obres de la parròquia que ha comptat amb l’assistència del constructor; l’assessorament de l’arquitecte Josep M. Bartolomé, director de l’obra, i la presència de mossèn. Joaquim Fortuny, vicari general de l’arxidiòcesi, en representació de l’Arquebisbe, Jaume Pujol, i del seu Consell Episcopal.

«Aquesta comissió ha pres en consideració, per una banda, la forta inversió econòmica que es requereix per a poder escometre les actuacions que els estudis aconsellen a fer, les quals, no garanteixen que s’aturin els moviments, i, per una altra banda, la necessitat de salvaguardar la integritat de les persones participants en les celebracions litúrgiques, que és la prioritat màxima», segons el comunicat de l’Arquebisbat.

Un tècnic facultatiu serà l’encarregat de dur a terme el control periòdic dels moviments estructurals que presenta l’edifici, segons ha comunicat l’Arquebisbat de Tarragona.

tracking