Diari Més

Política

El PSC vol que el Govern espanyol expliqui les causes de l'accident de l'Euromed

També demana saber el cost econòmic de l'accident

Un tren Euromed amb 270 viatgers a bord ha descarrilat aquesta tarda a la sortida de l'estació de Mont-roig del Camp, en xocar contra una pedra de grans dimensions. L'accident ha tingut lloc a les 17:38 hores, i no hi ha hagut ferits.

Descarrila un tren a Mont-roig del Camp sense causar ferits en xocar contra una pedraOlivia Molina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup socialista al Congrés ha registrat amb caràcter d'urgència preguntes sobre el descarrilament d'un Euromed a Mont-roig del Camp (Baix Camp), que va afectar ahir tot el Corredor del Mediterrani en ser via única.

El diputat tarragoní Joan Ruiz ha assenyalat que volen que el Govern expliqui les causes de l'accident, les mesures que s'han pres o es prendran i quines condicions de vigilància i seguretat té el tram afectat.

L'Euromed Barcelona-Alacant, amb 260 passatgers a bord, va topar ahir contra una roca de grans dimensions que era a la via per una esllavissada i el cap tractora va sortir del seu eix, sense causar danys personals.

L'accident va passar ahir a les 17.26 hores i la circulació ferroviària no es va restablir fins a les 23.54 hores.

El diputat socialista també ha preguntat quants diners es destinen al manteniment de la via del tren entre el municipi tarragoní d'Ulldecona i la ciutat de Tarragona, desglossat per trams durant els últims cinc anys.

El grup socialista també demana al Govern que expliqui quin serà el cost econòmic de l'accident, entre les reparacions, el transport alternatiu per autobús i les compensacions als viatgers.

«Creiem que el Govern està moralment obligat a explicar-nos»-diu Ruiz- «quan està previst que entri en funcionament la nova connexió ferroviària que s'està construint en aquest tram i que ha de substituir l'actual».

De la seva banda, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho (PSC), en declaracions a Efe ha criticat«el manteniment d'aquest tram» i ha assenyalat que «molt a prop hi ha un pont, podríem lamentar una tragèdia».

Morancho ha assenyalat que «Espanya és el país del món amb més quilòmetres d'AVE, però permet un tram de via única en un corredor amb molta activitat, cosa que és més propi del segle XIX».

tracking