Diari Més

Societat

Els llebrers necessiten una oportunitat

La delegada de Galgos 112 de Tarragona denuncia que no reben suport polític ni policial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Galgos 112 és una associació es va crear el 13 d’abril de 2008 a Sant Feliu de Guixols (Girona) i que està formada per un grup de persones, totes elles voluntàries, que tenen el propòsit de fer que la gent conegui la realitat dels gossos llebrers i podencs arreu d’Espanya.

Treballen per denunciar la situació d’explotació i maltractament que pateixen actualment aquets gossos, per promoure la seva tinença com a animals de companyia, per fomentar la tinença responsable de tot tipus d’animals de companyia així com el respecte per la naturalesa en general i col·laborar amb la modificació i la correcta aplicació de la normativa vigent en matèria de protecció dels animals.

A més, procuren oferir tractaments veterinaris personalitzats per els animals que hagin patit un maltractament i gestionar adopcions responsables. La delegada de l’associació de Tarragona, Fàtima Ruiz valora la situació actual a Espanya: «Hi ha molta ignorància cap aquest mal tracte tot i que entre la població cada cop hi ha més consciència, sobretot d’aquí cap al nord, perquè cap allà baix el suport és zero». A més, valora perquè aquest suport va en augment: «creiem que últimament s’ha creat una moda tot i que no ens agradi dir-ho així, és un fet evident». També crítica el buit legal que existeix avui en dia: «El suport polític, administratiu o per part del govern que rebem és zero, tampoc rebem suport policial o de seprona».

Per altra banda, la delegada de l’associació a Tarragona, Rosa Martín, ens explica quina és l’activitat de l’associació: «Els gossos són rescatats per tota Espanya. Quan algu vol fer una acollida o adopció es posa en contacte amb la web i la presidenta de Galgos112 es posa en contacte amb les delegacions per a veure qui té una casa d’acollida que ajuda a socialitzar-los». I afegeix que: «Nosaltres els vacunem, els hi posem el xip i els esterilitzem, d’aquesta forma ja són aptes per a l’adopció».

Des de l’associació treballen per aconseguir un coixí econòmic que els permeti dur a terme tota la recuperació i preparació que necessiten els gossos abans de ser donats en adopció. Per fer-ho, són una organització amb molt de moviment i organitzen diferents campanyes, esdeveniments, sortejos, estands en fires o ciutats, etc. A més, col·laboren amb una gran xarxa d’associacions arreu d’Espanya i inclús amb altres països.

Els llebrers necessiten una oportunitat

Els llebrers necessiten una oportunitatCedida

tracking