Diari Més

camp de tarragona

CIU vol que els trens regionals de tarragona i reus estiguin enllaçats amn l'aeroport del prat

El Grup Municipal recorda que la nova línia 9 de metro és de tots els ciutadans de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Tarragona presentarà, en el Plenari d’aquest divendres dia 18 de març, una moció en la qual reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya que incorpori una parada a l’estació del Prat de Llobregat en la majoria de serveis regionals del sud. L’objectiu és potenciar l’intercanvi amb el metro i millorar l’accés a l’aeroport de Barcelona des de Tarragona i Reus. «La línia 9 de metro també és nostra», ha manifestat el Portaveu de CiU, Albert Abelló, que considera que aquesta infraestructura, una de les més importants mai impulsada per la Generalitat, «ha de beneficiar a tots els ciutadans de Catalunya».

«De les 26 expedicions diàries entre el sud de Catalunya i Barcelona, només dues paren a l’estació del Prat de Llobregat», ha lamentat Abelló, que ha assenyalat que això provoca que els usuaris no puguin accedir directament a l’aeroport i «es vegin obligats a entrar a Barcelona, fer intercanvi a l’estació de Sants i tornar enrere per anar a l’aeroport». «Actualment, anar de Tarragona a l’aeroport de Barcelona suposa un temps d’1 hora i 31 minuts. Si s’inclogués la parada dels trens regionals a l’estació del Prat de Llobregat, ens estalviaríem gairebé 20 minuts», ha explicat el Portaveu de CiU.

Abelló ha recordat que arran de la inauguració, el passat mes de febrer, del nou tram de la línia 9 de metro, l’estació del Prat de Llobregat s’ha convertit en una potencial zona d’intercanvi entre els diferents serveis de transport ferroviari per a la millora de la connexió amb l’aeroport del Prat de Barcelona i la resta del territori de Catalunya. «L’estació del Prat connecta amb la terminal 2 de l’aeroport cada 30 minuts», ha assenyalat el Portaveu de CiU, que també ha apuntat que amb la posada en marxa de la línia 9 de metro en el tram Aeroport - Zona Universitària, hi ha una nova connexió ferroviària entre Barcelona i la terminal 1, amb parada a l’estació del Prat de Llobregat.

tracking