Diari Més

Educació

A les escoles, no tot va sobre rodes

La prohibició arriba després de notar-se una alta presència d’aquest calçat entre els nens

Diverses escoles prohibeixen les vambes amb rodetes a les aules

Diverses escoles prohibeixen les vambes amb rodetes a les aulesMarta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vambes que fan llums, vambes que fan sorolls, i ara també vambes que serveixen per patinar. Cada dia és més habitual veure passar pel nostre voltant nens i nenes amb aquest calçat a tota velocitat mentre caminem pel carrer. Tan senzill com aixecar la punta del peu i lliscar gràcies a la rodeta que les vambes porten a la part posterior. I és que últimament les rodetes s’han convertit gairebé en un must de les sabates infantils.

I la moda, com no podia ser d’altra manera, també ha arribat a les aules de les escoles del Camp de Tarragona. En alguns centres, com és el cas de l’escola Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau, la quantitat d’alumnes que portava aquestes vambes era molt considerable sobretot després de les vacances de Nadal, quan es van convertir en un dels regals més habituals. Tot i que no hi va haver cap accident, era un perill que tants alumnes anessin patinant per dintre el centre. Davant el risc, l’escola va arribar a un consens amb els pares perquè les sabates amb rodetes no es portessin a classe. «Més que una prohibició és una recomanació», expliquen des de la direcció de l’escola.

A la botiga Bastida Peuets de Tarragona asseguren que les ventes de les vambes d’aquest tipus, que engloben marques com Heelys, Xti o Beppi, han augmentat tant que gairebé s’han quedat sense estoc: «Ara tots els nens les demanen», afirmen. És normal, doncs, que a les escoles es comencin a trobar amb certs problemes relacionats amb aquest calçat.

El col·legi de Sant Pere i Sant Pau Marcel·lí Domingo no és l’únic que ha acabat recorrent a una norma per tal d’evitar possibles accidents causats per les vambes-patins. A l’escola de la Floresta ja fa aproximadament un any que els professors van decidir prohibir aquestes sabates. Segons Oriol Castellví, director del centre, no eren gaires els nens que les portaven, però davant del perill que podia suposar van creure adient anticipar-se i prohibir-les com a mesura preventiva: «No era un gran problema, però volíem evitar perills», argumenta el director del centre.

A Reus la situació es repeteix en algunes escoles. Un exemple n’és el centre Sant Bernat Calbó, on ara tampoc es solen veure nens amb aquestes vambes. «No eren gaires els alumnes que les portaven, però sempre n’hi havia algun», explica la directora de l’escola reusenca Leonor Olivé. «Però amb les escales ves a saber què podria haver passat, així que vam demanar a qui en portava que no ho fes». Però la problemàtica encara no ha arribat a Ensenyament. Des de la Delegació de Tarragona asseguren que no existeix cap directiva a nivell global sobre aquest tema, i que les decisions anteriors han estat preses pels centres de manera independent segons el seu criteri particular.

tracking