Diari Més

Documental

La història de cine del Nàstic Genuine

Ram Giner ha presentat aquest dimarts el documental en què repassa la gènesi de l'equip tarragoní

Ram Giner amb l'equip i Josep Maria Andreu.

La història de cine del Nàstic GenuineGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 30 d'abril de 2016 arrencava a Tarragona el Nàstic Genuine, un equip de futbol del Nàstic format per nois i noies amb discapacitat intel·lectual. Aquell primer equip, format per més de 50 jugadors, seria la llavor de tot un moviment esportiu que culminaria amb la posada en marxa de la Lliga Genuine.

Ara, tota aquesta història queda recollida en el documental Nastic Genuine. El nacimiento de una realidad, una idea del fotògraf tarragoní Ram Giner, qui també en signa la direcció, la producció i el rodatge. Tot plegat, explica Giner, va sorgir després d'acompanyar l'equip durant una llarga temporada per fer-ne un extens reportatge fotogràfic. «Vaig fer moltes fotografies. La idea era seguir el dia a dia de l'equip, així que tenia molt de material esportiu, però sobretot social i humà», explica. Però quan ho va tenir tot a les mans, va sentir que s'havia quedat curt: «Una cosa és la mirada, i una altra és poder mostrar les imatges, el que diuen». Així és com va començar a enregistrar també vídeos. Ja del tot engrescat, Giner va decidir explorar aquesta nova via treballant en un documental que expliqués la història del Nàstic Genuine a través dels seus protagonistes. I, amb l'absoluta complicitat del Club i el seu president Josep Maria Andreu, va recollir els testimonis de totes les persones que van formar part d'aquest somni, des dels seus promotors, passant pels directius, tècnics, jugadors i voluntaris. El resultat és un treball rigorós però també emocionant, que recull no només històries sinó també sensacions i il·lusions, i que es basa en les entrevistes, complementades amb fotografies i imatges dels fets i els moments viscuts.

«Ha sigut un treball ple de primeres vegades», admet Ram Giner, que s'estrena en el treball documental amb aquesta producció, i que va haver d'aprendre a fer «tots els papers de l'auca», des de la producció a la recerca d'exteriors, entrevistes, edició d'imatges i de textos. En aquesta aventura l'han acompanyat el músic Dídac Arcas, que hi ha posat la banda sonora, i Nuri Mariné, que és la veu narradora.

El documental s'ha presentat aquest dimarts al Teatre Tarragona amb la presència dels protagonistes i amics de l'equip.

La projecció del documental aquest dimarts al Teatre Tarragona.

La història de cine del Nàstic GenuineGerard Martí

tracking